Tesla, insansı robot için tarih verdi: Yeni bir çağ başlıyor

Düzenleyen:
Tesla, insansı robot için tarih verdi: Yeni bir çağ başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Elektrikli otomobil devi iken hızla teknoloji üreticisi haline gelmeye başlayan Tesla, insansı robot projesi Optimus için yeni bir açıklama daha yaptı. Tesla'nın açıklamasına göre, Optimus için önümüzdeki yıl somut adımlar atılmaya başlanacak.

'Tesla Bot' olarak adlandırılan insansı robot projesi Optimus, 2023 yılında üretime girebilir. Tesla bu konuda oldukça gizli şekilde çalışmalarını yürütse de bir süredir özellikle yapay zeka alanında işe alım yaptığını biliyoruz ve bunların insansı robot projesinde çalışacağına dair güçlü kanıtlar elde edilmişti. Ancak şirket geçtiğimiz yıl Tesla Bot'u tanıttığından beri hiçbir açıklama yapmadı.

Tesla şirketinin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, nihayet insansı robota ilişkin konuştu. İnsansı robotun 2023 yılında üretime gireceğine dair ilk sinyaller geldi. Zira önümüzdeki yıl somut adımlar atılacağı belirtildi. Eğer 2023 tahminleri doğruysa bu yıl içinde şirketin insansı robotun ilk prototipini çıkarması bekleniyor. 

Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamada bu robotun rutin ve sıkıcı işleri yapmak için geliştirildiğini söylemişti. 60 kg ağırlığa sahip olması beklenen insansı robot hakkında Musk, "kişilik geliştirebilir" şeklinde bir açıklamada da bulundu. Yani diğer robotlardan farklı olarak hem görevlerini yerine getireceği hem de sahibine arkadaşlık yapacağı söyleniyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...