Tesla en yeni otomobillerini Dubai çöllerinde test etti

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
Tesla en yeni otomobillerini Dubai çöllerinde test etti

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail

Tesla, gündüz sıcaklıklarının genellikle 50 santigrat dereceye ulaştığı bu yaz aşırı ısı ve dayanıklılık testleri yapmak için birkaç aracını Dubai'ye getirdi. Tesla'nın iki yeni modeli Dubai'nin çöllerinde test sürüşü gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülere göre, şirketin saha kalite mühendisleri, zenginlerin oyun alanı olarak bilinen bunaltıcı Basra Körfezi ülkesine bir Model 3 ve bir ultra hızlı Model X Plaid de dahil olmak üzere birçok araba aldı.
'Saha kalite mühendislerimiz, aşırı ısı ve dayanıklılık testleri için yılın en sıcak zamanında Dubai'ye gidiyor. Sıcaklıklar 122°F/50°C'nin üzerine çıkıyor, şirket Instagram'da yazdı.
Twitter'da bir deve emojisi ile 'Aşırı ısı ve dayanıklılık testi' yazarak daha küçük bir resim örneği yayınladılar.
Resimlere göre Tesla çalışanları, araçlarının güvenliğini ve dayanıklılığını test etmek için kum tepelerinde gezinirken harika zaman geçirdiler.
Testin tam olarak ne zaman yapıldığı belli değil, ancak muhtemelen Dubai'deki gece sıcaklıklarının bile 90'ların en düşük olduğu Haziran veya Temmuz aylarındaydı. Bu haftaki en yüksek değerler 100 ila 105 derece civarında.

Bir resimde bir devenin yanında bir Tesla gösterilirken, bir diğerinde kumlu bir alanda yokuş aşağı yakınlaşan bir araç görülüyor.
Bir diğeri, neredeyse CGI'ya benzeyen kumlar arasında bir otoyolda seyreden birini gösterdi.

Bir aracın içinde bir keçiye bakan bir Tesla işçisinin resmi de vardı.

Görüntü açıklaması, CEO Elon Musk Pazartesi günü Norveç'te bir konferansta Tesla'nın kendi kendini süren arabalarının 2022'nin sonuna kadar ABD ve Avrupa'da 'geniş sürümde' olacağını umduğunu söyledikten hemen sonra geldi.

Musk, Offshore Northern Seas 2022'deki izleyicilere şunları söyledi: "İdeal olarak yıl sonundan önce tamamlamaya çalıştığım, odaklandığım iki teknoloji, Starship'imizi yörüngeye sokuyor ... kendi kendine sürüş.

'En azından ABD'de ve ... potansiyel olarak Avrupa'da, düzenleyici onaya bağlı olarak geniş sürümde kendi kendine sürüş yapın.'

Tam Kendi Kendine Sürüş Yeteneği paketi, Tesla araçlarına uyarlanarak, trafik ışıklarında veya işaretlerinde yönlendirme, park etme ve durma olanağı sağlar.

Bu, şu anda 12.000 ABD Doları veya aylık 199 ABD Doları abonelik ücreti ile satın alınabilir, ancak yine de bir sürücüden aktif denetim gerektirir.

Musk, Tesla elektrikli araçlarının tamamen otonom olmasını ve içinde insan olmadan araç kullanabilmesini istiyor.

Teslarati'nin gördüğü belgelere göre Tesla, yakın zamanda Fremont, California'daki tesisinde yeni bir pil üretim ekipmanı hattı inşa etme planlarını yaptı - 1,5 milyon dolarlık bir projede.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...