Sessizlik sağlayan hoparlör geliştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Sessizlik sağlayan hoparlör geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Hoparlör herkesin bildiği gibi sesin yükseltilmesi ve geniş alana yayılmasını sağlayan araca denir. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre bu işlevin tam tersi olarak sesin kısılmasını sağlayan bir hoparlör geliştirildi.

Hoparlör herkesin de bildiği gibi sesin yükselmesini ve geniş bir alana yayılmasını sağlayan araca denir. Fakat bugün Futurism tarafından yayınlanan haberde bilim insanlarının rahatsız edici sesleri kısan bir hoparlör geliştirdikleri yayınlandı.

HOPARLÖR, RAHATSIZ EDİCİ SESLERİ İZOLE EDECEK

Futurism tarafından bugün yayınlanan habere göre bilim insanları, rahatsız edici sesleri izole edebilen bir hoparlör geliştirdi. 'Sessizlik Konisi' olarak adlandırılan hoparlör, kullanım tercihine göre kalabalık bir ortamdaki rahatsız edici sesleri izole edebiliyor. 

Sesleri izole edebilme özelliği, hoparlörün özellikle video konferans yapma zamanı gibi durumlarda oldukça kullanışlı olacağı tahmin ediliyor. Video konferans görüşmesi yapan kişiler, kalabalık bir ortamda bile sessizlik sağlayan hoparlörü kullanabilecek.

Hoparlör, rahatsız edici sesleri izole etmesinin yanı sıra yine kalabalık ortamdaki sesleri arklı sesleri tanıyıp birbirinden ayırarak bir odayı konuşma bölgelerine bölecek. Kullanıcılar, böylece belirli bir ortamdaki sesleri bir grup halinde ayırıp diğer kişilerin sesini izole ederek grup konuşması sağlayabilecek.

Kısaca özetlemek gerekirse hoparlör, kullanıcıların bir odanın farklı alanlarını ses bakımından kapatmasını sağlıyor. Hoparlörü geliştiren ekibin grup başkanı, cihazla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri belirtti:

"Gözlerimi kapattığımda bir odada 10 kişi konuşuyorsa kimin ne söylediğini ve odanın tam olarak neresinde olduklarını bilmiyorum. İnsan beyninin bunu işlemesi son derece zordur."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...