Teknolojide son nokta: Dil ile kontrol edilebilen mouse geliştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknolojide son nokta: Dil ile kontrol edilebilen mouse geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji her geçen gün ilerleme kaydediyor. Artık dünyanın birçok yerinden ve farklı yaş grubundan insan, sosyal medya ve internetten yararlanıyor. Son olarak da bunu yapmakta zorlanan bireyler için dil ile kontrol edilebilen mouse (fare) geliştirildi.

San Fransisco merkezli Augmental Technologies adlı şirket, teknolojide son nokta dedirten yeni bir ürün geliştirildi. Bu ürün Bluetooth bağlantısı kullanarak ve ağza takılarak dil ile kontrol edilebilecek.

MOUTHPAD, FELÇLİ HASTALAR İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Felçli hastalar için geliştirilen ve MouthPad adı verilen ürün, ağza takılan takma diş gibi bir ürünle Bluetooth bağlantısı kuruyor. Bu şekilde çalışan ürün, dilin baskıladığı hareketler doğrultusunda bağlantı kurarak komut alıyor ve uyguluyor.

Teknolojide son nokta: Dil ile kontrol edilebilen mouse geliştirildi

MouthPad sadece bilgisayarlar için değil ek olarak tablet ve telefonlar için de kullanılabilecek. Ayrıca şimdilik henüz geliştirilme aşamasında yer alıyor. Satışa ne zaman sunulacağı ise belli değil. Fakat satın almak isteyenler, şirketin web sitesi üzerinden bekleme listesine katılabilir. Fiyatı ile ilgili de ön ilgi bulunmuyor.

Bilim kurgu filmlerini aratmayacak nitelikteki ürün, kutusunda 2 saat içinde şarj oluyor ve tamamen dolduktan sonra 5 saat kullanım süresi sunuyor. 

MouthPad'i geliştiren şirket Augmental Technologies, ürünle ilgili açıklamasında şu sözleri belirtiyor:

"MouthPad; bilgisayarınızı, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi Bluetooth aracılığıyla kontrol eden, dille çalışan bir arabirimdir. Dünya tarafından neredeyse görünmez ancak sizin için her zaman kullanılabilir, geleneksel bir dokunmatik yüzeyin tüm gücünü dilinizin ucuna getirmek için ağzınızın üst kısmına yerleştirilmiştir. İster yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanın yeni bir yolunu arıyor olun ister kişisel cihazlarınızla sorunsuz bir şekilde etkileşime geçin. MouthPad ile olasılıklar sonsuzdur."

(Futurism ve Core77)

 
Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...