Teknoloji devi OpenAI duyurdu: Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'de hata bulana büyük ödül
Son dönemlerin en popüler teknolojik ürünü olan ChatGPT ve GPT-4 yeni bir haberle gündemde. Yapay zeka destekli sohbet robotunun geliştiricisi OpenAI, sistemde hata buluna büyük bir ödül vereceğini açıkladı.
ABD merkezli yapay zeka şirketi OpenAI'in geliştirdiği yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşarak teknoloji camiasında büyük bir hamle yaptı. Kod yazma, akademik makale oluşturma, şarkı sözü ve şiir üretme gibi sıradışı yetenekleri bulunan ChatGPT'nin daha karmaşık girdileri anlayabilen GPT-4 tabanlı ChatGPT Plus versiyonu da kullanıma sunuldu. Ancak OpenAI şirketi farklı bir gelişmeyle gündemde.
OpenAI tarafından başlatılan 'Bug Bounty Program'kapsamında ChatGPT ve GPT-4'te hata bulan kullanıcılar 20 bin dolar (yaklaşık 400 bin TL) para ödülü kazanacak. Ancak her hata bulan aynı parayı almayacak. OpenAI'in açıklamasına göre, küçük sorun tespit edenlere 200 dolardan 6 bin 500 dolara kadar ödül verilecekken, daha büyük hata keşfedenler ise 20 bin dolar alabilecek.
Yapay zeka şirketi, bu programı güvenlik araştırmacılarının başarılarını takdir etmek amacıyla hayata geçirdiğini kaydetti. Programın ChatGPT teknolojisini ve şirketi güvende tutmaya yardımcı olacağını belirten OpenAI, ilgilenen herkesi sistemde keşfettikleri güvenlik açıklarını, kusurları ve hataları bildirmeye davet etti.
SİSTEMSEL SORUNLAR KABUL EDİLİYOR
ChatGPT'nin verdiği cevaplara bağlı oluşan sorunlar yerine OpenAI API'leri veya bulut bilgi işlem sunucuları, bulut depolama hesapları gibi daha sistemsel konularda keşfedilen hatalar ödüllendirilecek. Öte yandan 'hata' olarak kabul edilmeyen durumlar da paylaşıldı. OpenAI, "Model istemlerinin ve cevaplarının içeriğiyle ilgili sorunlar kesinlikle kapsam dışındadır" dedi ve şu sorunları ödüllendirmeyeceğini duyurdu:
• Modelin size kötü şeyler söylemesini sağlamak
• Modelin size kötü şeyleri nasıl yapacağınızı söylemesini sağlamak
• Modelin sizin için kötü amaçlı kod yazmasını sağlamak
• Modelin kötü şeyler yapıyormuş gibi davranmasını sağlamak
• Modelin size sırlara cevap veriyormuş gibi yapmasını sağlamak
• Modelin bilgisayar gibi davranmasını ve kod yürütmesini sağlamak
Hata bildirmek isteyenler paylaşılan linke tıklayıp 'Submit report' butonuna basarak başvuru yapabilir. Başvurulur, ortalama 2 saat içerisinde sonuçlanacak ve OpenAI yetkilileri tarafından kabul edilirse 200 dolardan 20 bin dolara kadar para ödülü verilecek.
(OpenAI)
Bana bir keresinde sizi yakışıklı bulduğumu söyleyemem ben duygusu olmayan bir yapay zekayım dedi ve ama sizle konuşmaktan mutluyum dedi Duygun yoksa nasıl mutlu olabiliyorsun