Teknoloji devi Amazon'dan çılgın proje: Ölen kişinin sesiyle konuşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism, TechCrunch
Teknoloji devi Amazon'dan çılgın proje: Ölen kişinin sesiyle konuşuyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism, TechCrunch

E-ticaret ve teknoloji devi Amazon, Alexa akıllı hoparlörüne yeni ve ilginç bir özellik daha ekliyor. Yapay zekalı sistem, ölen kişilerin seslerini taklit edebilecek.

Amazon'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Alexa Baş Bilimcisi Rohit Prasad, Las Vegas'ta düzenlediği yıllık re:Mars konferansında, akıllı asistan Alexa için bir dizi yeni ve gelecek özelliği duyurdu. Bu özellikler arasında en dikkat çekeni ise ölen kişilerin sesini taklit edebilecek olmasıydı. Söz konusu yenilik, kısa ses kliplerini daha uzun konuşmaya sentezleyebilen potansiyel yeni bir özellikti.

Etkinlikte sunulan senaryoda, akıllı asistan ölen büyükannenin sesiyle onun torununa hikaye okuyordu. Prasad, şirketin yeni teknolojiyi kullanarak sadece bir dakikalık konuşma kullanarak çok etkileyici ses çıktıları elde edebildiğini söyledi.

ALEXA SESİ TAKLİT EDECEK

Yönetici, "Bu, stüdyoda saatlerce kayıt yapmaya karşı bir dakikadan daha az kayıtla yüksek kaliteli bir ses üretmeyi öğrenmemiz gereken buluşlar gerektiriyordu. Bunu gerçekleştirme şeklimiz, sorunu bir konuşma oluşturma yolu değil, bir ses dönüştürme görevi olarak çerçevelemek. Şüphesiz, hayallerimizin ve bilim kurgularımızın gerçeğe dönüştüğü yapay zekanın altın çağında yaşıyoruz.” dedi. 

Teknolojiye ilişkin daha fazla detay şu anda açıklanmadı. Herhangi bir zaman çizelgesi veya bir piyasa tarihi de belirtilmedi. Bununla birlikte, böyle bir teknolojinin ciddi sorunlara yol açabilecek etkilerine rağmen Amazon, bunun yapay zeka teknolojilerinin etkileyici bir örneği olduğunu ileri sürüyor. Prasad, dijital olarak sunulan ölen kişinin sesini büyük bir gelişme olarak nitelendirdi. 

Bu arada, Alexa birinin sesini taklit eden ilk cihaz değil. Gizmodo'nun haberinde belirttiği gibi, Japon oyuncak markası Takara Tomy'nin yapay zeka destekli benzer bir cihazı, ebeveynlerinin seslerini taklit ederek çocuklara yatmadan önce hikayeler okuyabiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism, TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...