Teknoloji devi Amazon 1 trilyon dolar kayıpla tarihe geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji devi Amazon 1 trilyon dolar kayıpla tarihe geçti
TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji ve e-ticaret şirketi Amazon 1 trilyon dolar değer kaybeden ilk şirket olarak tarihe geçti. Yine de Amazon, dünyanın en büyük ilk beş şirketinden biri.

ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji devi Amazon, Haziran 2021'den bu yana 1 trilyon dolar değer kaybetti. Şirketin değeri Haziran 2021’de 1 trilyon 882 milyar dolara çıkmıştı. Ancak o tarihten beri 1 trilyon dolar değer kaybeden şirketin değeri şu anda ise 878 milyar dolar civarı.

Bununla birlikte, Amazon'un son çeyrekte geliri beklentilerin altında çıkmış ve bazı yatırımcıların geri çekilmesiyle değer kaybı artmıştı.

TEKNOLOJİ DEVLERİNDE BÜYÜK KAYIPLAR

Uzay şirketi Blue Origin’in de kurucusu olan milyarder girişimci Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, değer kaybı sıralamasında 1 trilyon barajını aşan ilk şirket oldu. Bununla birlikte, ABD borsasının sunduğu verilere göre 2021’den beri pek çok şirket yüksek miktarda değer kayıpları yaşadı.

ABD’nin en büyük beş şirketinin geçtiğimiz yıldan beri değer kayıpları 4 trilyon dolara yaklaştı. Yazılım devi Microsoft 900 milyar dolar değer kaybı yaşarken, Apple ve Facebook de benzer değer kayıplarını hanesinde gördü. Teknoloji devlerinin değer kaybı yaşamasının nedenleri arasında ise pandemi ve beraberinde gelen enflasyon, çip krizi bulunuyor. 

Bu arada, Facebook’un çatı şirketi Meta ve diğer teknoloji devleri toplu işten çıkarmalara başladı. Meta’nın 11 bin kişiyi işten çıkardığı ortaya çıktı. Ancak Amazon’un küçülmeye gittiğine dair bir kayıt yok. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...