TEKNOFEST'te ödül aldı! Bu saat ile uyuşturucu bağımlılığına son

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TEKNOFEST'te ödül aldı! Bu saat ile uyuşturucu bağımlılığına son
TEKNOLOJİ Haberleri

TEKNOFEST yarışmacısı Mohammad Hajizadeh, uyuşturucu bağımlılığını engelleyen saat geliştirdi. Hajizadeh, saat sayesinde bağımlı bir kişinin, 6 ay içerisinde uyuşturucu kullanmayı bıraktığını söyledi.

TEKNOFEST, beşinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam etti. Etkinlikte önemli keşifler de yarıştı. Mohammad Hajizadeh'in geliştirdiği uyuşturucu bağımlılığını engelleyen saat ikincilik ödülü aldı. Hajizadeh, saatin kişilerin uyuşturucu kullanmasını engellemek için beyne frekanslar gönderdiğini söyledi. Mohammad Hajizadeh "Dopamin salgılanması, kullanıcının haz almasını sağlıyor. Biz de bu saatle o frekansı beyne iletiyoruz. Böylelikle beyindeki hipofizin dopamin salgılamasını, kişinin mutluluk ve haz almasını sağlıyoruz" dedi.

"SAAT, 6 AYDA UYUŞTURUCUYU BIRAKTIRIYOR"

Hajizadeh, uyuşturucu programına sahip olduklarını belirterek "6 ay içerisinde biz frekansları günbegün azaltıyoruz. Bu frekanslar 6 ay sonra sıfıra iniyor ve kullanıcı uyuşturucuyu tamamen bırakıyor. Bu buluşumuz için İran'da patent aldık. Türkiye'de de bununla ilgili olarak patent almaya çalışıyoruz. Ürünümüzü ticarileştirdik. Seri üretime geçtik. Bir ay içinde, yani mayıs sonu gibi piyasaya sürülecek" şeklinde konuştu.

"SAAT BAĞIMLILIK OLUŞTURMUYOR"

Geliştirdikleri saatin bir bağımlılık oluşturmadığını vurgulayan Hajizadeh, "Uyuşturucunun yerine çikolatayı koyarsanız bu defa çikolataya bağımlı olursunuz. Bunun yerine biz saate bağımlı yaparsak bu da bir çeşit bağımlılık olur. Biz ise 6 ay içerisinde frekansları azalttığımız için bağımlılığın önüne geçiyoruz." dedi. Hajizadeh, saatin Dünya Bilim Akademisi'nde de altın madalya ve onur ödülü aldığını bildirdi.

(AA)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...