TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Heyecanla beklenen TEKNOFEST için geri sayım başladı. Milyonlarca teknoloji tutkunu heyecanla beklediği Türkiye’nin yerli ve milli festivali TEKNOFEST için sayılı günler kaldı. 102 farklı kategoride 41 ana yarışmanın düzenleneceği festivalde 107 ülkeden katılım sağlanacak. Bu heyecan dolu atmosferi kaçırmak istemeyenler ise “TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?” gibi sorular yanıt arıyor. Milyonlarca teknoloji aşığı geçtiğimiz sene Samsun’da bir araya gelmişti. Peki, TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?

TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek sorusu teknoloji tutkunlarının gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl milyonlarca kişi TEKNOFEST için Samsun’a akın etmişti. Teknoloji ve bilim farkındalığı oluşturarak Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunan festival için geri sayım başladı. TEKNOFEST’in 5 gün sürecek ve birbirinden ilginç yarışmalar düzenlenecek. Peki, TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?

TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?

TEKNOFEST NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 6. yılında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak. TEKNOFEST bu yıl 102 farklı kategoride 41 ana yarışma, düzenlenecek. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek.

107 ÜLKEDEN 150 BİNİN ÜZERİNDE TAKIM KATILDI

Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmalara ve etkinliklere 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriliyor.

2023 yılında TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde 41 ana yarışma - 102 farklı kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST’TE HANGİ ETKİNLİKLER OLACAK?

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için düzenlenecek 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alacak.

TEKNOFEST 2023 ne zaman nerede düzenlenecek? TEKNOFEST nedir?

TEKNOFEST NEDİR?

TEKNOFEST, Türkiye'nin düzenlediği uluslararası bir teknoloji festivalidir. İlk olarak 2018 yılında İstanbul'da düzenlenen festival, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri, teknolojiye olan ilgilerini artırmaları ve Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkı sağlamaları amacıyla düzenlenmektedir.

TEKNOFEST'in organizasyonunda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye İş Kurumu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar yer almaktadır.

Festival kapsamında, yarışmalar, sergiler, konferanslar ve atölye çalışmaları gibi birçok etkinlik düzenlenmektedir. Yarışmalar arasında insansız hava araçları, roket, otomobil, insansız su altı araçları, yapay zeka, insansız kara araçları, savunma teknolojileri gibi birçok kategoride yarışmalar yer almaktadır.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...