“Tayfun” kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye'nin ilk balistik füzesi Tayfun'a ilişkin, "Tayfun'un menzilinden çok odaklandığımız şey vuruş etkisi. Tayfun noktasal hedef vurma özelliğine sahip. Sistemin tümü yerli ve milli üretim" açıklamasında bulundu.

Türkiye, savunma sanayiinde yaptığı atılımlar ve yatırımlarla havada, karada ve denizde dosta güven düşmana korku salmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk yerli ve milli balistik füzesi Tayfun, teknolojisi ve yazılımıyla Türkiye için kritik öneme sahip olacak.

cnnturk.com'da yer alan haberde, Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun hakkında bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Önceden Sinop'tan atıyorduk, ülkemizin sınırlarını aşma durumu olduğu için artık Rize'den atıyoruz. Burada ana fonksiyon caydırıcı bir unsur olması" dedi. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de "Tayfun'un menzilinden çok odaklandığımız şey vuruş etkisi. Tayfun noktasal hedef vurma özelliğine sahip. Sistemin tümü yerli ve milli üretim" ifadelerini kullandı.

“Tayfun” kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

"TÜRKİYE HER ZAMAN BARIŞI ÖNCELEYEN BİR ÜLKE AMA SALDIRGANLAŞMAK İSTEYENLER İÇİN CAYDIRICI BİR GÜÇ"

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "BORA'mız vardı bizim. TAYFUN'un başka bir özelliği var. Şu anda ön alma esaslı gidiyoruz. ROKETSAN tarafına yap demiyoruz, onlar ihtiyacı görüyor ve bize sunuyor. Devletten tek kuruş almadan başlatılmış bir proje TAYFUN. Ne ihtiyaç olduğu bilinerek başlatılıyor. HÜRJET, KIZILELMA da böyle. Katı yakıtlı bir füzemiz TAYFUN. Uzun menzilli diye nokta koyuyoruz. 300-500 dendi ama biz artık rakam konuşmuyoruz.

“Tayfun” kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

Önceden Sinop'tan atıyorduk ancak artık buradan atarsak ülke sınırlarına düşme durumu var. O yüzden Rize'den atıyoruz. Artık daha batıya gidiyoruz ki attığımızda ülkemiz sınırları dışına çıkmayalım. Türkiye her zaman barışı önceleyen bir ülke ama saldırganlaşmak isteyenler için caydırıcı bir güç. Roket motorlarında da Türkiye çok iyi bir noktada. ROKETSAN bu yakıtları yapıyor." ifadelerini kullandı.

"TAYFUN TAMAMEN YERLİ"

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Tayfun füzesiyle şu ifadeleri kullandı:

"Tayfun silah sistemi mobil ve maliyet açısından silahlı kuvvetlerimiz açısından önemli. Bilinmezlik ilkesi saklanması gereken bir unsur. Tayfun silah sistemi tamamen yerli. Uzaya çıkabiliyoruz. Tayfun'un menzilinden çok odaklandığımız şey vuruş etkisi. Tayfun noktasal hedef vurma özelliğine sahip. Sistemin tümü yerli ve milli üretim. Hava füzesi alanında önemli çalışmalar var.

“Tayfun” kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

Menzili artırmak için bir sisteme ihtiyaç var. Teknoloji olarak sıvı ve katı yakıtlarını çözmüş bir ülkeyiz. Bundan sonraki aşama füzelerimizin vuruş oranlarını artırmaya yönelik çalışmalar devam edecek. Tayfun şu an seri üretimde. Tayfun'un avantajı yeni teknolojileri bünyesinde barındıran bir ürün olması. Bu da Tayfun'u noktasal vurmada önemli hale getiriyor. Bu üretimler bizim üretme kabiliyetimize bağlı. Kendi ürettiğimiz bir sistem" ifadelerini kullandı.

HEDEFİ NOKTA ATIŞI VURUYOR

"Atış denize yapılıyor. Herhangi bir zarar vermiyor, zaten bu atışta harp başlığı da yoktu. TAYFUN şu an seri üretimde. Ama gelişimini devam ettiriyor ve her aşamada testler devam edecek. Kabiliyetleri geliştiriliyor. Diğer füzelerden avantajı bütün yeni teknolojileri bünyesinde barındıran bir ürün olması. TAYFUN sizi noktasal hedef vurma konusunda çok hassas bir noktaya getiriyor. Sadece hedefi etkisiz hale getirme kabiliyeti var. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu kadar TAYFUN üretebilme kabiliyetine sahibiz."

“Tayfun” kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

"Bir silah sisteminde de öte bir doktrin. İstediğimiz platforma entegre edebiliriz. Envantere girecek ilk sistem karadan karaya mobil bir sistem. Şu an hem Silahlı Kuvvetlerden gelen geri bildirimlerle ihtiyaca göre entegre ediyoruz. En önemlisi navigasyon sistemi ve güdümü. Çok basit bir teknoloji değil. Herkes GPS sisteminden yararlanıldığını düşünebilir ancak GPS olmadığı alanlar için ayrı navigasyon sistemleri üretiyoruz. Hiçbir ülkenin hiçbir ülkeye vermediği sistemler bunlar. Bunu çözdükten sonra önünüzde çok büyük bir kulvar açılıyor."

Kaynak: cnnturk.com

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...