Tanıtım tarihi yaklaşırken: Apple, iPhone 15 serisinin üretimine başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tanıtım tarihi yaklaşırken: Apple, iPhone 15 serisinin üretimine başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtacak. Tanıtım tarihine az bir süre kala yeni modellerin ne zaman seri üretime gireceği ve kaç adet üretileceği belli oldu.

9To5Mac tarafından bugün paylaşılan habere göre iPhone 15 serisi, 15 Ağustos tarihinde seri üretime girecek. Teknoloji devi Apple, iPhone 15 modellerinden toplamda 84 milyon adet üretecek. Bu veri önceki seriye kıyasla yüzde 12 daha fazla.

Firma, yeni seriye yoğun bir talep olacağını düşünüyor. Bunun en büyük nedeni ise serideki modellerin bazı özelliklerinin ilk kez iPhone'a gelecek olmasından dolayı tahmin ediliyor.

IPHONE ÖZELLİKLERİ VE FİYATI ARTIYOR

9To5Mac tarafından bugün paylaşılan habere göre iPhone 15 serisindeki tüm modellerde Lightning yerine ilk kez USB-C bağlantı noktası ve Dinamik Ada kullanılacak. Firma bir önceki iPhone 14 serisinde sadece Pro modellerde Dinamik Ada'ya yer vermişti.

Tüm bunlar dışında Apple, yeni serideki kamera ve batarya konusunda da birtakım değişiklikler yapacak. Yeni serinin tamamında kamera konusunda iyileştirilmelere gidilecek ve batarya gücünde de artış yapılacak.

Öte yandan donanım dışında tasarım konusunda da Apple, iPhone 15 serisinde bir ilke imza atacak. Teknoloji devi firma, modellerin dayanıklı olması için iPhone 15 serisinin Pro modellerinde titanyum malzeme kullanacak.

Yeni seride yer alacak özellikler, fiyata da yansıyacak. Apple'ın modellerin tamamında iPhone 14 serisine göre yüzde 20 artış olacağı tahmin ediliyor. Muhtemel fiyat etiketleri ise şu şekilde olacak:

  • iPhone 15: 899 dolar 
  • iPhone 15 Plus: 999 dolar 
  • iPhone 15 Pro: 1.199 dolar 
  • iPhone 15 Pro Max: 1.299 dolar 

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...