Tam anlamıyla milyonların beklediği özellik! Instagram beklenen hamleyi yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam anlamıyla milyonların beklediği özellik! Instagram beklenen hamleyi yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, 2020 yılında TikTok ile rekabet etmek için Reels özelliğini getirdi. Seneler içinde gelişen Reels birçok fonksiyon kazandı. Sosyal medya devi şimdi de uzun süredir beklenen iki özelliği daha test ediyor.

Instagram, algoritmayı büyük ölçüde Reels içerikleriyle yönlendirdi. 2020 yılında çıkan Reels, zaman içinde yeni fonksiyonlarla ilgi çekici hale geldi. Fakat bazı kullanıcılar, gizlilik konusundaki tercihlerinden dolayı Reels paylaşımı yapmıyor ya da hikaye bölümünde sadece Yakın Arkadaşlar'a açık paylaşıyor. Sosyal medya devi Instagram da bu sorunu çözmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

REELS VİDEOLARI, YAKIN ARKADAŞLARDA PAYLAŞILABİLECEK

Instagram, kullanıcılarının hikayeleri sadece Yakın Arkadaşlar kısmında paylaşmasına izin veriyor. Hesap sahipleri bu sayede istedikleri hikayeleri sadece tercih ettikleri kişilere gösteriyor. Sosyal medya platformu şimdi aynı özelliği Reels'ler için de getirecek. Bu sayede kullanıcılar, gizlilik endişesi olmadan Reels paylaşımı yapacak. Instagram da böylece etkileşim kazanacak.

Test aşamasında olan özellik, Twitter'da @hammodoh1 kullanıcı adına sahip sosyal medya analisti tarafından paylaşıldı. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil.

Instagram ek olarak Reels'ler için yine uzun süredir beklenen bir özellik üzerinde daha çalışıyor. Twitter'da bir sosyal medya analistinin yaptığı paylaşıma göre Reels'ler artık ileri ya da geri sarılacak. Reels'ler şimdiye kadar ileriye ya da geriye sarılamıyordu.

İçerikteki herhangi bir detayı kaçıran ya da yeniden izlemek isteyen Instagram kullanıcısı, videonun tamamen bitmesini ve baştan başlamasını beklemek zorunda kalıyordu. Test aşamasındaki yeni özellik sayesinde bu sorun da tamamen çözüme kavuşacak. Bu özelliğin de kararlı sürüme ne zaman geleceği belirsiz.

Derleyen: Helin Pastacı

(Twitter ve Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...