Talebi çok oldu: Uçan araba Model A çok dikkat çekecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Talebi çok oldu: Uçan araba Model A çok dikkat çekecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Alef Aeronautics isimli şirket uzun süredir Model A adında uçan araba geliştiriyor. Model A, Federak Havacılık İdaresi'nden Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası alan ilk uçan araba oldu. Firmanın bu sertifikayı açıklamasından hemen sonra yüksek fiyata sahip olacak araba için yüzlerce ön sipariş alındı.

Birçok şirket eş zamanlı olarak uçan araba geliştiriyor. Fakat Alef Aeronautics'in geliştirdiği Model A, Federal Havacılık İdaresi'nden Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası almasından dolayı diğerlerinden daha fazla ön plana çıkıyor. Hatta Carbuzz tarafından bugün paylaşılan habere göre Alef Aeronautics'ın sertifika aldığının açıklamasının hemen ardından Model A oldukça talep gördü.

MODEL A İÇİN 834 TANE ÖN SİPARİŞ OLUŞTURULDU

Carbuzz tarafından paylaşılan habere göre Alef Aeronautics, sertifika aldığını açıklamasından hemen sonra Model A için 250milyon dolar değerinde 834 adet ön sipariş aldı. Model A'nın henüz resmi olarak açıklanmayan satış fiyatının 300 bin dolar olacağı belirtiliyor.

Model A, hem karada hem de havada rahatça çalışabilecek şekilde geliştirildi. Fakat en fazla iki kişiyi taşıyabiliyor. Uzun süredir test aşamasında olan arabanın resmi olarak da 2025 yılında satışa çıkabileceği belirtiliyor. Analistler ise bu sürenin çok kısa olmasından dolayı gerçekleşme ihtimalinin oldukça zor olduğunu düşünüyor.

Firmanın CEO'su Jim Dukhovny, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

"İnsanlara çevre dostu ve daha hızlı bir ulaşım sağlamaya yaklaşmamıza olanak tanıyor ayrıca her hafta bireylerden ve şirketlerden tasarruf etmemizi sağlıyor. Bu araç, uçaklar için küçük arabalar için ise dev bir adım."

Öte yandan şirket, Model A'nin sertifika almasının üzerine yeni hedefler ortaya koydu. Firma, Model A'dan daha çok gelişmiş dört kişilik bir uçan araba da geliştirmek istiyor. Bu uçan arabayı ise 2035 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yeni modelin adı ise Model Z olacak.

(Kaynak: Carbuzz)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...