Suudi Arabistan uzaya gidecek ilk kadın astronotunu duyurdu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan uzaya gidecek ilk kadın astronotunu duyurdu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Suudi Arabistan ilk kadın astronotunu uzaya göndermeye hazırlanıyor. Bir süredir merakla beklenen kadın astronotun kim olduğu açıklandı. Reyyane Bernavi adlı kadın astronot Suudi Arabistan’ı temsil edecek.

Suudi Arabistan’ın resmi ajansı SPA yaptığı açıklamada, Reyyane Bernavi adlı kadın astronotun, bir diğer astronot Ali El-Karni'yle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna giderek 10 gün boyunca bilimsel çalışmalara katkı sunacağını ifade etti. Açıklamaya göre ayrıca iki astronot önümüzdeki ilkbaharda özel uzay şirketi Axiom Space'in uzay görevi kapsamında çalışmalar yürütecek.

Öte yandan, Reyyane Bernavi ve Ali El-Karni, milyarder iş insanı Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in geliştirdiği Dragon kapsülüyle uzaya gönderilecek.

Bu arada, Axiom Space ve SpaceX şirketleri son yıllarda uzay turizmini canlandıran iki büyük şirketten biri. Çok sayıda kişi milyonlarca dolar ödeyerek uzay istasyonunda kısa süreliğine konaklama fırsatı buldu ve özel uzay turizmi ülkelerin de ilgisini çekiyor.

NASA ASTRONOTU SUUDİ EKİBE EŞLİK EDECEK

Uzay aracında iki Suudi astronotun yanı sıra eski NASA astronotu Peggy Whitson ve ABD'li iş insanı John Shoffner de mürettebatta yer alacak. Ayrıca uzay aracı, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

(Independent)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...