Steam'den Türk oyunculara kötü haber: Oyunlar artık dolarla satılacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Steam
- Güncelleme:
Steam'den Türk oyunculara kötü haber: Oyunlar artık dolarla satılacak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Steam

Steam, Türkiye'deki kullanıcılarını üzecek bir haberle karşımıza çıktı. Platform yakında Türk Lirası ile işlem yapmayı sonlandıracak. Oyun fiyatları USD'ye dönüştürülecek.

Dünyanın en popüler oyun platformları arasında yer alan Steam, Türkiye'deki kullanıcıları için üzücü bir haber ile karşımıza çıktı. Platform, 20 Kasım 2023 tarihinden itibaren Türkiye'deki oyun fiyatlarını dolar kuru üzerinden belirleme kararı aldı.

Valve'ın sahibi olduğu oyun platformu Steam'in almış olduğu bu dikkat çekici karar, Türkiye'de oyun fiyatlarının artmasına sebep olacakgibi görünüyor. Şu anda Türk Lirası (TL) ile satılan oyunlar, çok yakında dolar cinsinden satıldığı zaman daha pahalı bir hale gelecek.

OYUN FİYATLARI ARTACAK

Steam'in bu kararı ülkemizdeki oyunseverleri oldukça üzdü. Oyunseverler platformun almış olduğu bu karardan vazgeçmesini talep ediyor ve sosyal medya üzerinden karara ilişkin tepkilerini dile getiriyor. 

Steam'den Türk oyunculara kötü haber: Oyunlar artık dolarla satılacak!

Şirket bu kararının gerekçesini ekonomik koşullara bağlıyor. Fakat oyunseverler, bu kararın Steam'in karını artırmaya yönelik olduğunu düşünüyor. 20 Kasım tarihinden itibaren platform, oyunları Türk Lirası yerine USD cinsinden satacak.

Steam cüzdanınızda yer alan TL bakiyeleri güncel kur üzerinden USD'ye dönüştürülecek. Bununla birlikte Steam aboneliklerinizin abonelik süresinin sona ermesinin ardından iptal olacağı, sonrasında USD cinsinden yeniden abone olmanız gerektiği belirtiliyor. Son olarak oyun içi satın alımlarda da yine fiyatları USD olarak göreceğiz.

Steam bu kararı Türkiye ve Arjantin için aldı. Gerekçe olarak ise şirket döviz kurunda meydana gelen değişiklikleri işaret etti. Geliştiricilerin oyunlar için doğru fiyatları belirlemekte zorlandığının altı çizildi. 20 Kasım'da yaşanacak fiyat değişikliğinin ne oranda olacağı ise şimdilik büyük bir merak konusu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Steam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...