Alışveriş siteleri bile yapmıyor! Steam'den dev hizmet: Oyunların en düşük fiyatlarını gösteriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alışveriş siteleri bile yapmıyor! Steam'den dev hizmet: Oyunların en düşük fiyatlarını gösteriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Steam, birçok alışveriş sitesinin bile yapmadığı bir özelliğini kullanıma sundu. Video oyun yayıncısı, oyunların son 30 gün içindeki en düşük fiyatlarını göstermeye başladı.

Milyonlarca oyunseverin adresi Steam, e-ticaret sitelerini kıskandıracak özelliğini bazı bölgelerde erişime açtı. Artık kullanıcılar, bir oyunun son 30 gün içindeki en düşük fiyatının ne kadar olduğunu internet sitesi üzerinden rahatça görebilecek. Ancak özellikten şimdilik bazı kullanıcılar yararlanabilecek. 

Steam'in yeni özelliği şimdilik Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabilecek. Zira fiyat takibini kolaylaştıran özellik, AB'nin 'şeffaflık' ilkesini temel alan son ilgili yasanın sonucu. İlerleyen dönemlerde şirketin bu özelliği çok daha fazla ülkeye ve bölgeye ulaştırması bekleniyor. 

'İNDİRİM' YALANININ ÖNÜNE GEÇEBİLİR

Video oyun devi Steam'deki bu yeniliğin oyunseverler için birçok faydası olacak. Örneğin, kullanıcıların bir oyunu 'indirim' adı altında satın almadan önce o oyunun üzerinde fiyat değişikliği yapılıp yapılmadığını görmesini sağlayacak. Çünkü bazı oyun geliştiricileri, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi, kampanyalardan önce ürünün fiyatını artırıp ardından kampanya döneminde indirim yaparak fiyat konusunda 'oyunlar' oynayabiliyor. İşte yeni özelliğin bunun önüne geçmesi bekleniyor. 

Peki, yeni özellik nasıl görünecek? Webtekno'nun haberine göre, Steam sayfasına girildiği zaman küçük bir tablo gösterilecek. Bu tabloda şimdiki fiyat, 30 günün en düşük fiyatı ve indirimli fiyatlar bulunacak. Above Snakes oyunu üzerinden anlatacak olursak; oyunun normal fiyatı 24,99 Euro'yken, indirime girmiş ve 22,49 Euro'ya düşmüş. Bu indirim, oyunu son 30 gün içindeki en düşük fiyatına getirmiş durumda.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi, Webtekno)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...