Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunlar!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunlar!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunları alarak TL son oyun alım fırsatlarını kaçırmak istemiyorsanız bu haberimizde dolar kuruna geçince fiyatlarının yükseleceği tahmin edileceği tahmin edilen alınması gereken oyunlara yer verilmiştir. İşte, Steam dolara geçmeden önce alınması gereken bazı oyunlar…

Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunlar, haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir. Steam TL’den dolar kuruna geçiş yapılacağını ve bundan sonra oyunların dolar ile mağaza satılacağını duyurdu. Bu duyurunun ardında Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Steam’de son TL ile oyun satın alımları yapılırken bazı oyuncular Steam dolara geçmeden önce hangi oyunları almalıyım araştırması yapmakta. Peki, Steam dolar kuruna geçmeden önce alınması gereken oyunlar hangileri? İşte Steam oyun önerilleri!

STEAM DOLARA GEÇMEDEN ÖNCE ALINABİLECEK BAZI OYUNLAR

Steam dolara geçtikten sonra fiyatında artış olacağı tahmin edilen bazı popüler oyunlar aşağıda derlenmiştir. Bu oyunları almanız ya da almamanız bir yatırım tavsiyesi değildir. İşte, Steam dolara geçmeden önce alabileceğiniz bazı oyunlar:

  • Battlefield 2042
  • Cities: Skylines II
  • Mount & Blade II: Bannerlord
  • Starfield
  • EA Sports FC 24
  • Baldur's Gate 3
  • Euro Truck Simulator 2
  • Mortal Kombat 11
  • Diablo IV
  • Football Manager 2024
  • GTA V

STEAM DOLAR KURUNA SAAT KAÇTA GEÇECEK?

Steam dolar kuruna henüz geçiş yapmış değil. Steam’in dolara 21 Kasım Salı gecesi 01.00-03.00 saatleri arası geçiş yapması bekleniyor.

STEAM DOLAR KURUNA GEÇERSE NE OLACAK?

Steam dolar kuruna geçerse artık Steam mağazasından oyunlar dolar ile alınabilecek. Dolayısıyla dolar kurundaki yükseliş durumunda artık Steam’deki oyun yapımcıları fiyat güncellemeleri yapmalarına gerek kalmayacak.

Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunlar!

STEAM NEDEN DOLAR KURUNA GEÇİYOR?

Arjantin ve Türkiye'deki Steam mağazası USD kullanmaya başlayacak. Bu değişikliğe, toplam 25 ülke ve bölgede Latin Amerika ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için bölgesel yeni fiyatlar eşlik edecek.

20 Kasım'dan itibaren Steam, Arjantin ve Türkiye'deki satışlarda kullanılan para birimini USD olarak değiştirecek. Bu değişikliği iki yeni fiyatlandırma bölgesi kullanarak yapacağız: "LATAM-USD" (bu bölgeye Arjantin dâhildir) ve "MENA-USD" (bu bölgeye Türkiye dâhildir). Bu yeni bölgelerde düşük USD fiyatlandırması yapılmasını öneriyoruz ve fiyatlandırma araçlarımızdaki tavsiyeleri bunu yansıtacak şekilde güncelledik.

STEAM DOLARA ŞİMDİYE KADAR NEDEN GEÇMEDİ?

Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır hâlde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.

Steam dolara geçmeden önce alınması gereken oyunlar!

STEAM DOLARA GEÇİNCE NELER OLACAK?

Arjantin Pesosu veya Türk Lirası cinsinden olan Steam cüzdanı bakiyeme ne olacak?

20 Kasım 2023'te, Steam cüzdanınızın mevcut bakiyesi o günün kuruyla USD'ye dönüştürülecek.

"LATAM-USD/MENA-USD" fiyatlandırmasının olduğu diğer ülkelerde/bölgelerde ne olacak?

Latin Amerika ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki 25 ülkede/bölgede ilk defa bölgesel USD fiyatlandırması kullanılacak. Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkelerde/bölgelerde, geliştiricinin belirlediği Steam fiyatlandırması doğrultusunda bir fiyat artışı veya azalması olabilir.

Oyun içi satın alımlar ne olacak?

Bundan sonra bu yeni LATAM-USD ve MENA-USD fiyatlandırma bölgelerindeki oyun içi satın alımlarda varsayılan olarak USD kullanılacak.

Perakende cüzdan kodları bu değişiklikten nasıl etkilenecek? Örneğin, USD cüzdan kodlarını etkinleştirmek mümkün olacak mı?

MENA - USD ve LATAM - USD ülkelerinde/bölgelerinde USD cinsinden cüzdan kodları 20 Kasım'dan sonra etkinleştirilebilecek. Buna ek olarak Türk Lirası ve Arjantin Pesosu cinsindeki Steam cüzdanı kodları, 20 Kasım'dan itibaren kullanıldıkları gündeki döviz kuruna göre otomatik olarak USD'ye dönüştürülecek.

Abonelikler ne olacak?

Steam'de Arjantin Pesosu veya Türk Lirası cinsinden devam eden bir aboneliği olan müşterilerin mevcut abonelik süreleri sona erdikten sonra otomatik bir şekilde sona erecek. Steam'de hesabınızın abonelik yönetimi sayfasına giderek aboneliğinizi USD cinsinden devam ettirebilirsiniz. Bu sayfaya

Oyunlar ABD'deki fiyatla aynı mı olacak yoksa Steam mevcut peso veya lira fiyatlarını USD olarak mı gösterecek?

Geliştiriciler Steam'deki oyun veya oyunlarının fiyatlarını LATAM - USD ve MENA - USD bölgelerinde belirler ancak önerilen fiyatlarımız azaltılmış USD fiyatıdır. Bir geliştirici, 20 Kasım'a kadar LATAM/MENA fiyatlandırmalarını girmezse, varsayılan olarak düz USD fiyatlarını göstereceğiz.

20 Kasım'da peso ve lira cinsinden cüzdanlar dönüştürülürken nasıl bir kur kullanılacak?

Steam kullanıcılarının cüzdanlarının USD'ye çevrileceği döviz kurunu belirlemek için 20 Kasım'daki US Bank döviz kurunu kullanacağız.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...