Steam bazı bilgisayarlarda artık çalışmayacak! macOS 10.13 ve 10.14 desteği sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Steam bazı bilgisayarlarda artık çalışmayacak! macOS 10.13 ve 10.14 desteği sona erdi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Valve Corporation'a ait video oyun platformu Steam, bazı bilgisayar modellerine verdiği desteği kesti. Şubat ayından itibaren macOS 10.13 ve 10.14 sürümünü çalıştıran cihazlar Steam hizmetlerinden faydalanamayacak.

Valve, yaptığı yazılı açıklama ile High Sierra (10.13) ve Mojave (10.14) macOS sürümünlerinde Steam desteğini sonlandırdığını duyurdu. Oyun devi, 15 Şubat 2024'te oyun istemcisi için güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere yeni güncelleme yayınlamayı ve teknik destek vermeyi bırakacak.

Peki, oyun devi neden böyle bir karar aldı? macOS High Sierra ve Mojave'de Google Chrome desteğinin sona ermesi aslında en büyük sebebi olarak gösteriliyor. Çünkü Steam istemcisinin bazı bölümleri, Chrome'a bağlı ve Google belirttiğimiz üzere, macOS 10.13 ve 10.14 sürümlerinde çalışmayı durduracak.

Öte yandan Valve, ilerleyen zamanlarda çıkacak olan Steam sürümlerinin sadece macOS Catalina (10.15) ve daha yeni sürümlerde bulunan özelliklere ve güvenlik güncellemelerine ihtiyaç duyacağını açıkladı.

İNDİRİLEN OYUNLAR OYNANABİLECEK Mİ? 

Oyunseverlerin en çok merak ettiği konuların başında ise artık indirilen oyunları oynamaya devam edip edemeyecekleri. Böyle bir karar alınsa da, yüklenen oyunlar 15 Şubat 2024'ten sonra da oynanabilecek. Ancak bu süre uzun olmayabilir. Kullanıcılar, oyunları oynamaya ve Steam'i kullanmaya devam edebilecek olsa da Valve 15 Şubat 2024'ten sonra işlevselliğin devam edip etmeyeceğini belirtmedi.

Bu arada, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemi sürümleriyle çalışan cihazlar da, 1 Ocak 2024'te Steam platformunu kullanamayacak. 2024 yılından itibaren Steam'in eski ve artık desteklenmeyen Windows sürümlerinde çalışmayacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...