Spotify, iPhone'larla yapılan bazı üye kayıtlarını iptal ediyor! İşte nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify, iPhone'larla yapılan bazı üye kayıtlarını iptal ediyor! İşte nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri

Spotify, Apple'ın App Store faturalandırma sistemini artık kabul etmeyeceğini belirtti. Müzik akış devi artık bu yöntemle üyelik kabul etmeyecek ve mevcut üyelikleri de sınırlandıracak.

9To5Mac tarafından bugün paylaşılan habere göre Spotify artık Apple'ın App Store faturalandırma sistemini kabul etmeyecek. Müzik akış devi bu yöntemle önceden Premium'a üye olan kullanıcıların da üyeliklerini de sonlandıracak.

SPOTIFY, KOMİSYON ÖDEMEK İSTEMİYOR

Apple, App Store faturalandırma yöntemine göre herhangi bir platforma üye olan ödemelerden yüzde 30 komisyon alıyor. Fakat hiçbir şirket Apple'ın bunu yapmasını istemiyor.

Spotify da komisyon ödemek istemeyen şirketler arasında yer alıyor. Müzik akış devi bu nedenle artık App Store'un faturalandırma yöntemiyle üyelik kabul etmeyeceğini duyurdu. Daha önce bu yöntemle üyelik oluşturan Spotify Premium abonelikleri de ödeme günü geldiğinde otomatik olarak sonlandırılacak. Bu üyeler, otomatik olarak ücretsiz olan reklamsız sürüme geçiş yapacak.

Spotify Premium'a tekrardan kayıt olmak isteyen kişiler ise web sitesi üzerinden kredi ya da banka kartlarıyla ödeme yaparak abone olacak. Müzik akış devi, App Store üzerinden üyeliği olan kullanıcılara şu açıklamayla e-posta gönderdi:

"Spotify Premium'a abone olurken Apple'ın faturalandırma hizmetini kullandığınız için sizinle iletişim kuruyoruz. Ne yazık ki bu faturalandırma yöntemini artık bir ödeme şekli olarak kabul etmiyoruz."

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki Spotify, Apple'ın aldığı komisyon nedeniyle App Store üzerinden Premium abonesi olan kişilerden 3 dolar daha fazla ücret alıyordu. 

(Kaynak, 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...