Spotify iki yıldır beklenen özelliği alıyor: Pahalıya mal olacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify iki yıldır beklenen özelliği alıyor: Pahalıya mal olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

Spotify, iki yıl önce HiFi özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Müzik şirketi şimdi bu özelliği getirmek için çalışmalara başladı fakat farklı bir plan altında ve pahalıya mal olacak.

Müzik uygulaması Spotify, iki yıl kadar önce kullanıcılarına HiFi özelliğinin geleceğinin sözünü verdi. Fakat açıklanmayan bazı nedenlerden ötürü bu özelliğin gelişi ertelenip durdu. Phone Arena tarafından bugün yayınlanan habere göre Spotify şimdi kullanıcıları için verdiği sözü tutmak için çalışmalara başladı. HiFi özelliği, farklı bir katman altında kullanıcılara sunulacak.

HIFI ÖZELLİĞİ, SUPREMIUM KATMANINDA SUNULACAK

HiFi özelliği, ses kalitesini en iyi şekilde kullanıcılara yansıtacak. Bu nedenle HiFi özelliği, Supremium adında yeni bir katman altında kullanıcılara paralı olarak sunulacak.

Supremium katmanında HiFi özelliğinin dışında farklı yeni özelliklerin de gelmesi bekleniyor. Ayrıca dinleme saati konusunda da belirli sınırlamalar olabilir. Supremium fiyatının ne kadar olacağı ise belli değil. Klasik Premium abonelik fiyatının 29,99 Türk Lirası olmasından dolayı bu fiyattan en az iki kat daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Spotify rakibi olarak gösterilen Apple Music ve Amazon'un müzik uygulamalarında HiFi özelliği uzun sürediyor mevcut. Hatta HiFi özelliği için ayrıca bir katman yok ve ek para ödenmiyor.

Henüz test aşamasında bile olmayan Spotify için HiFi özelliğinin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Fakat ilk olarak 2023 yılının sonunda ABD'de daha sonra da diğer ülkelerde test aşaması başlayacak. Yeniliğin gelmesi halinde müzikler ve podcast kayıtları, ses kalitesinin en iyi halinde kullanıcılara yansıtılacak.

(Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...