Spotify çok sayıda çalışanın işine son verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify çok sayıda çalışanın işine son verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Müzik ve podcast uygulaması Spotify da Meta, Twitter ve diğer teknoloji şirketleri gibi çalışan sayısını azaltmaya başladı. Şirket, Podcast bölümünde çalışan çok sayıda personelin işine son verdi.

Spotify'ın bu yıl toplu işten çıkarmaları tamamlanmamışa benziyor. Şirket, 'stratejik yeniden düzenleme' kapsamında Podcast bölümünde çalışan 200 kişinin (toplam çalışan sayısının yüzde 2'si) işine son verdi. Popüler müzik akış hizmeti, her bir podcast üreticisi ve yayınları için kaynakları optimize eden daha 'uyarlanmış bir yaklaşıma' geçtiğini ve bunun için daha az kişinin çalışabileceğini belirtiyor.

Yeni stratejide ayrıca Spotify'ın Gimlet ve Parcast prodüksiyon şirketlerini yenilenmiş bir Spotify Studios biriminde birleşecek. 

Bir bütün olarak Spotify, mevcut kitlenin 'tüketimini en üst düzeye çıkarmak' için çalışacak ve onları daha sık ve daha fazla podcast dinlemeye teşvik edecek.

Şirket ayrıca Spotify For Podcasters analitiğini büyütüyor, reklam seçeneklerini hassaslaştırıyor ve içerik oluşturucuların kâr elde etmesine yardımcı olmak için daha fazla iş modeli ekliyor.

SPOTIFY KULLANICI SAYISINI ARTIRIYOR

Engadget'in haberine göre, Spotify şirketi, Gimlet, Parcast ve içerik oluşturucu platformu Anchor'un satın alınması da dahil olmak üzere 2019'da podcast'lere büyük yatırım yapmaya başladığından bu yana büyümesini artırdı. Artık 100 milyondan fazla dinleyici ve 5 milyon yayınla gezegenin birçok yerinde en popüler podcast platformu. Spotify, kullanımın yüzde bin 400'ün üzerinde arttığını ileri sürüyor. Ayrıca ABD'deki en iyi yayıncı olduğunu da iddia ediyor. 

Buna rağmen, işten çıkarmalar da devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz sonbaharda çok sayıda yayına son verdi ve bu süreçte podcast ekibinin yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkardı. Ocak ayında ise toplam personelinin yüzde 6'sını işten çıkardı ve aynı zamanda baş içerik sorumlusu Dawn Ostroff istifa etti.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...