Spotify da kervana katıldı... Çalışanları şoke eden karar: Çok sayıda kişiyi işten çıkaracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Spotify da kervana katıldı... Çalışanları şoke eden karar: Çok sayıda kişiyi işten çıkaracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Spotify da teknoloji devlerinin küçülme kararına katılarak çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırmaya karar verdi. Amazon, Microsoft, Meta ve Twitter yüzlerce ve hatta binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

Müzik akış platformu Spotify, çalışan sayısını yüzde 6 oranında azaltma kararı aldı. Açıklamayı şirketin CEO'su Daniel Ek, çalışanlara gönderdiği bir mesajla yaptı. Spotify'ın şirket genelindeki yeniden yapılanma kapsamında işgücünün yüzde 6'sıyla yollarını ayıracaklarını belirtti. 

Kaç kişinin işten çıkarılacağının net sayısı verilmedi ancak son gelir raporuna göre şirket yaklaşık 9 bin 800 kişiyi istihdam ediyor. Ayrıca Ek, İçerikten Sorumlu Başkan Dawn Ostroff'un da değişikliklerin bir parçası olarak görevinden ayrıldığını söyledi.

Google'ın son işten çıkarmalarında CEO Sundar Pichai'nin yaptığı açıklamaya benzer şekilde Spotify CEO'su Ek de, "Bu kararların tüm sorumluluğunu üstleniyorum" dedi. 

Müzik platformu, çalışanlarına ortalama 5 ay kıdem tazminatı vereceğini ifade etti. Ayrıca birikmiş ve kullanılmayan izin, sağlık hizmeti, göçmenlik desteği ve kariyer desteği sağlayacak.

Öte yandan İsveç merkezli Spotify'ın çalışanlarının büyük çoğunluğu ABD'de yaşıyor. İkinci sırada İsveç ve üçüncü sırada Birleşik Krallık yer alıyor.

HIZLI BÜYÜME SONUCU İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI

Diğer teknoloji firmaları gibi Spotify da son birkaç yılda, özellikle podcasting alanında hızla genişledi. Podcast ağlarına, barındırma hizmetlerine ve The Joe Rogan Experience gibi şovlara bir milyar doların üzerinde para harcadı. Daniel Ek'e göre bu girişimin çoğu, podcast içeriğini 40 kat artıran baş içerik sorumlusu Dawn Ostroff tarafından yönlendirildi. Ancak şimdi Ostroff da işinden oldu. 

Spotify'ın da diğer teknoloji şirketlerinde olduğu gibi, kısmen ekonomideki gerileme ve kısmen de hızlı büyüme nedeniyle toplu işten çıkarmalara başladığı aktarılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Microsoft, Amazon, Meta ve Google toplamda 51 bin çalışanı işten çıkardı. Ancak 2020'den 2022'ye kadar bu şirketler çok daha fazla çalışanı işe aldı. Spotify'ın 2021'de 6.617 çalışanı vardı ve bir yıl sonra 9 bin 800 çalışan sayısına ulaştı.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...