Sosyal medyada devrim! TikTok 'Tako'yu başlattı... Sizin yerinize yorum atacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medyada devrim! TikTok 'Tako'yu başlattı... Sizin yerinize yorum atacak

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerde yasaklarla karşı karşıya kalan TikTok, sosyal medya dünyasında adeta çığır açan bir özelliği kullanıma sundu. Çin merkezli platform, insanların sorularına göre videolar önerebilen Tako adlı yapay zeka sohbet robotunu test etmeye başladı.

Çin merkezli ByteDance firmasının çatısı altında bulunan sosyal medya uygulaması TikTok, yakında kullanıcıların içerikleri keşfetmesi için yeni bir yola sahip olabilir. Şirket, videolar önerebilecek ve kullanıcıların ne izlediğiyle ilgili sorulara cevap verebilecek Tako adlı yapay zeka destekli sohbet robotunu test etmeye başladı. 

TikTok'tan yapılan açıklamada, ilk olarak teknoloji sitesi TechCrunch tarafından ortaya çıkarılan sohbet robotunun şu anda Filipinler'de test edildiği belirtildi. Şirket, "Tako, üçüncü taraf bir sohbet asistanı tarafından destekleniyor ve TikTok'ta eğlenceli ve ilham verici içeriği keşfetmeyi kolaylaştırmak için tasarlandı" şeklinde açıklama yaptı.

https://twitter.com/TikTokComms/status/1661718779024531456

TikTok henüz Tako için testin ilk aşamasında olmasına rağmen, görünüşe göre uygulamada oldukça belirgin bir şekilde Tako'ya yer veriyor. Sohbet robotuna giden bir kısayol, yer imleri ve beğenileri gösteren kısayolların yanı sıra sağ ana menüde bulunuyor. Tako'ya işaret eden simgeye dokunulduğunda, botun çok çeşitli sorguları cevaplayabildiği bir sohbet ekranı açılır.

'ARAMA VE GEZİNMEYİ KÖKTEN DEĞİŞTİREBİLİR'

Watchful Technologies'den Daniel Buchuk'a göre, TikTok Tako'yu geniş çaplı olarak yayınlarsa uygulamadaki arama ve gezinme işlevlerini kökten değiştirebilir. TikTok'un Tako'yu geliştirirken hangi AI (yapay zeka) modelini kullandığı belli değil.

Sosyal medyada devrim! TikTok 'Tako'yu başlattı... Sizin yerinize yorum atacak

TikTok'un Tako AI chatbot testinin ekran görüntüsü (Foto: Watchful)

Sohbet robotuna tıklanıldığında, "Kullanıcılar bana herhangi bir şey sormaktan çekinmeyin ve aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım" dediği görülüyor.

Öte yandan, TikTok üretken yapay zekayı çeşitli alanlarda test ediyor. Örneğin, yapay zeka tarafından geliştirilen avatarlar da TikTok'un üzerinde çalıştığı özellikler arasında.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...