Sosyal medyada yeni akım! Filtre out, Lensa in

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medyada yeni akım! Filtre out, Lensa in

Teknoloji Haberleri

Sosyal medyada popüler hâle gelen Lensa AI ile yapay zekâ kullanarak fotoğraflarınızı avatara dönüştürebiliyorsunuz. 20 milyon kullanıcıya ulaşan uygulama riskleri de beraberinde getiriyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Sosyal medyada şimdi de Lensa rüzgârı esiyor. Instagram’da oldukça popüler hâle gelen Lensa AI, selfie fotoğraflarını yapay zekâ ile avatara dönüştürüyor. 2018’den beri kullanımda olan Lensa AI, 2016 yılında Kaliforniya’da kurulan, kendi adını taşıyan bir fotoğraf düzenleme uygulamasına sahip olan Prisma Labs tarafından geliştirildi. Prisma Labs’ın kurucuları ise Alexey Moiseenkov ve bir grup Rus uygulama geliştiricisi.

Lansmanından kısa bir süre sonra, Prisma dünyanın en çok indirilen uygulamalarından biri oldu ve hem iOS App Store hem de Google Play’den ‘Yılın Uygulaması’ ödülünü bile kazandı. Bununla birlikte, Lensa AI kısa süre önce yapay zekâ destekli ‘Magic Avatars’ özelliğini kullanıma sokarak sosyal medyada yeni bir fotoğraf çılgınlığını başlattı.

ORTALAMA SÜRE 40 DAKİKA

Lensa, Magic Avatars özelliği ile seçilen 10 ila 20 portre fotoğrafını temel alarak açık kaynak kodlu Stable Diffusion yapay zekâ modeli üzerinden düzenliyor. Uygulama bu işlem sürecini ise Amazon’un AWS bulut sisteminden gerçekleştiriyor. Fotoğraflar yapay zekâ tarafından işlendiği için işlemin tamamlanması ortalama 40 dakika sürüyor.

Uygulama ile avatar oluşturmanın yanı sıra kapak fotoğrafları da yapabiliyorsunuz. Lensa AI uygulamasını telefonunuza indirirken ücret ödemeniz istenmez ancak düzenlemek üzere 20 adede kadar fotoğraf yüklediğinizde 4 ABD doları ödemeniz gerekiyor. Lensa’nın bu uygulaması bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu verilerin izinsiz şekilde yüz tanıma sistemlerinde kullanılması riski bulunuyor.

Bununla birlikte son aylarda OpenAI  tarafından geliştirilen GPT-3 ve ChatGPT ile yapay zekâda patlama oldu. 2023 yılında hayatımıza girmesi beklenin GPT-4 ile de kendi kendine karar veren, analiz eden, yorum yapan bir yapay zekâyı hayatımızda görebiliriz.

Düzenleyen:  - Teknoloji
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...