Sosyal Medya duygusal zekayı nasıl etkiliyor?

Sosyal Medya duygusal zekayı nasıl etkiliyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte dijital nesil dediğimiz çocukların gelişimleri de büyük ölçüde etkileniyor.

Travis Bradberry ve Jean Greaves duygusal zakayı "kişinin kendisinin ve karşısındakinin duygularını fark etmesi ve anlaması ile bu farkındalığı kendi davranışlarını ve ilişkilerini yönetme yeteneğine dönüştürmesi" şeklinde tanımlıyorlar.

Bu konu hakkında çeşitli kitaplar yazan Daniel Goleman "kişilerin tek başlarına ve dijital cihazlarla birlikte geçirdikleri zaman arttıkça, genç insanlarla olan yüz yüze etkileşimleri ve duygusal zekaları azalır" ifadelerini kullanıyor.

Kesinlikle doğru bir tespit bu. Teknoloji, insanın dikkatini hayatın hem fiziksel ve hem de manevi boyutlarından uzaklaştırarak modern insanın düşüş gösteren duygusal zekasıyla olan irtibatını tamamıyla kopmasını sağlayabilir.

Fakat teknolojinin duygusal zekaya olan etkileri tam olarak ölçülebilir mi? Duygusal zeka; kişisel farklındalık, kişisel disiplin, motivasyon, empati ve sosyal beceriler göz önünde bulundurularak ölçülebilir.

Teknolojinin bu farklı boyutlar üzerindeki etkisi üzerine konuşan, Kanada'da CBC medya grubunda teknoloji, dijital trendler ve inovasyon üzerine odaklanan Spark adlı programın yapımcısı Nora Young dijitalleşme ve veri akışındaki hızlı artışın dijital nesillerde yeni bir tür kişisel farklındalık oluşturduğunu ifade ediyor.

Kaynak : dijitalhayat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...