Sony, PlayStation Plus fiyatlarına global zam yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, The Verge
- Güncelleme:
Sony, PlayStation Plus fiyatlarına global zam yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget, The Verge

Sony önümüzdeki ay PlayStation Plus aboneliğinin fiyatını artırıyor. Oyun dünyasının önde gelen firması, PlayStation Plus yıllık fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. Peki, PlayStation Plus yıllık abonelik ücreti ne kadar oldu? Eylül 2023 PS Plus yıllık abonelik fiyatı...

Microsoft'un Game Pass abonelik fiyatlarını artırma planlarını açıklamasından birkaç ay sonra Sony harekete geçiyor. Şirket, 6 Eylül'de üç PlayStation Plus planının da yıllık fiyatlarını artıracak. Peki, PS Plus yıllık abonelik fiyatları ne kadar olacak? Açıklanan yeni yıllık abonelik ücretleri şöyle:

-Essential aboneliğinin yıllık fiyatı 60 Dolar'dan 80 Dolar'a;

-Extra planın yıllık fiyatı 100 Dolar'dan 135 Dolar'a;

-Premium planın yıllık fiyatı ise 120 Dolar'dan 160 Dolar'a çıktı. 

Yenilenen fiyatlara baktığımızda, 40 dolarlık bir zamdan bahsedebiliriz. Ayrıca yeni fiyatların geçerli olacağı tarih de açıklandı. Yeni fiyatlandırma 6 Eylül'den itibaren geçerli olacak. 

Şu anda PlayStation Plus abonesiyseniz Sony, fiyat değişikliğinin yıllık plandaki mevcut PS Plus kullanıcıları için 6 Kasım veya sonrasındaki bir sonraki yenileme tarihine kadar geçerli olmayacağını belirtiyor. 6 Eylül ile o tarih arasında planınızda herhangi bir değişiklik yaparsanız (yükseltme, düşürme, ek süre satın alımı gibi) yeni fiyatlandırma geçerli olacaktır. 

PLAYSTATION PLUS FİYATLARI DÜNYA ÇAPINDA ARTTI

Sony, fiyat artışlarının dünya çapında geçerli olacağını belirtti. Şirket ayrıca bu fiyat artışlarının, 'daha yüksek kaliteli oyunlar ve katma değerli faydalar sunmaya devam etmek' için önemli olduğunu vurguladı.

Bu arada teknoloji devi, yıllık planın aylık veya üç aylık abonelikten daha ucuz olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, her ne kadar biraz farklı paketler olsa da, PS Plus'ın genellikle eşdeğeri Game Pass paketlerinden daha ucuz olduğunu belirtmekte fayda var. Yıllık PS Plus Essential planı, bir yıllık Xbox Game Pass'ten 52 ABD doları daha ucuzdur; 12 aylık PS Plus Premium üyeliği ise aynı zaman diliminde Game Pass Ultimate'tan 44 ABD doları daha ucuz. 

Bununla birlikte Microsoft, piyasaya sürüldüklerinde tüm birinci taraf oyunlarına Game Pass aracılığıyla erişim sunuyor; bu, Sony'nin karşılayamayacağı cazip bir ayrıcalık. Yeni Game Pass Core paketi (Xbox Live Gold'un yerini alıyor) yıllık 60 ABD dolarıdır ve tam çevrim içi çok oyunculu erişimi ve 25 oyunluk başlangıç kitaplığını da kapsıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget, The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...