Snapchat'ten yeni özellik: Kullanıcılar, yapay zeka ile sıra dışı görseller hazırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Digital Trends
- Güncelleme:
Snapchat'ten yeni özellik: Kullanıcılar, yapay zeka ile sıra dışı görseller hazırlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Digital Trends

Snapchat, yapay zeka destekli özellikler kazanmaya devam ediyor. Platform, şubat ayında yapay zeka ile sohbet etmeye yarayan My AI adlı özelliği kullanıcılarına sundu. Snapchat'in bugün paylaştığı özellik ise yapay zeka desteğiyle kullanıcılarının sıra dışı özçekimler yapmasını sağlayacak.

Snapchat, şubat ayında "My AI" adında yapay zeka destekli sohbet robotunu kullanıcılarına sundu. Kullanıcılar yeni özelliği oldukça sevdi ve kullanmaya başladı. Snapchat de bunun üzerinde kullanıcılarının yapay zeka zeka destekli özçekimler yapmasını sağlayan "Dreams" adlı yeni özelliğini de sunuyor.

DREAMS İLE SIRA DIŞI ÖZÇEKİMLER

Snapchat'in YouTube hesabından paylaştığı videoda Dremas özelliği ile ilgili örnekler paylaşıldı. Dreams, kullanıcıların farklı temalarda özçekim yapmasını sağlıyor.

Anılar sekmesinden erişilebilen Dreams, kullanıcılarının dokuz farklı temayı ücretsiz kullanmasına izin veriyor. Dokuz tema içinde aşağıdaki görselde de göründüğü gibi "ejderha savaşçısı, korsan, vahşi batı, deniz altı, uzay, rönesans" gibi seçenekler bulunuyor.

Snapchat'ten yeni özellik: Kullanıcılar, yapay zeka ile sıra dışı görseller hazırlayacak

Yukarıda bulunanlar dışında bir tema kullanmak isteyen Snapchat kullanıcıları, tanesi bir dolar olmak üzere yeni seçeneklere de erişebilecek. Söz konusu özellik ilk olarak Avusturalya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunuldu. Haftalar içinde diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki My AI özelliği, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT tarafından destekleniyordu. Fakat My AI'nin birkaç hafta önce kendi kendine Hikaye yayınlaması Snapchat kullanıcılarını alarma geçirdi. Birçok kullanıcı, sosyal medya hesaplarından bu durumun kısa süre içinde düzeltilmesi gerektiğini ve kullanıcı deneyimini azaltığını açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Digital Trends
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...