Skype şantajına karşı dikkat! Sakın para vermeyin

Skype şantajına karşı dikkat! Sakın para vermeyin

TEKNOLOJİ Haberleri

Skype üzerinden şantaj suçu son dönemlerde artmaya başladı. Özellikle Bulgaristan, Fas, Fildişi Sahilleri ve Filipinler üzerinden yapılan saldırılarda ekran video görüntüsü kaydedilerek kullanıcılara şantaj yapılıyor.

ÖMER TEMÜR

Sosyal medya danışmanlığı, dijital itibar, internetten olumsuz içerik temizleme, internet üzerinden yapılan tehdit/şantaj unsurlarını ortadan kaldırma gibi alanlarda hizmeti veren Cyber Ajans’ın kurucusu Emre Hasan Ateş “Şantaja boyun eğerek para göndermek büyük bir hata olur. Eğer şantajcı ne iş yaptığınızı bilmiyor ise param yok diye ikna etmek en iyi yöntemdir. Ayrıca sosyal hesaplarınızı hemen dondurun. Şantajcıyı engellemek ve numaranızı değiştirmek yüzde 50 riskli bir durumdur. Şantajcı listenizden birkaç kişi ile temasa geçer ve onlara gönderir. Herkese göndermemek için sizin ona ulaşmanızı ister. Polis ve savcılıkla tehdit etmek ise onları güldürür” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...