SİPER envantere giriyor! ASELSAN "Gök Vatan'ın koruyucusu' sözleriyle tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SİPER envantere giriyor! ASELSAN "Gök Vatan'ın koruyucusu' sözleriyle tarih verdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından ASELSAN, SİPER füzesinin envantere gireceği tarihi açıkladı. Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER için geri sayım başladı.

ASELSAN, yerli ve milli füze sistemi SİPER için envantere gireceği tarihi duyurdu. Sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden açıklama yapan savunma sanayi devi, "Gök vatanın koruyucusu SİPER envantere giriyor!" başlığını kullandı. ASELSAN, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER Ürün-1, envantere girmeye hazırlanıyor. SİPER Sistemi 2024’te Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunulacak.

Ülkemizin katmanlı hava savunma ihtiyacı için büyük önem taşıyan ve stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen SİPER; uzun menzilde, yüksek irtifada ve dağıtık mimaride hava savunmasına imkân verecek.

SİPER Projesi; ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile yürütülüyor.

Semaların güvenliği için canSİPERane çalışmaya devam!"

https://twitter.com/aselsan/status/1727671575179096227

SİPER FÜZESİ ÖZELLİKLERİ NELER? 

Son teknolojiler kullanılarak geliştirilen SİPER, savaş uçağı ve seyir füzesi gibi havadaki hedeflere karşı kullanılacak. Ayrıca havadan karaya yönelik hedeflerde imha edilebilecek. İlerkeyen aşamalarda balistik füzeleri de imha edebilecek.

İlk testleri esnasında SİPER, 90+ kilometre menzilindeki hedefi 26 bin+ feet irtifada imha ederek kendi rekorunu kırdı. Ayrıca SİPER sistemi birden fazla füzeye sahip olacak.

SİPER'in ilk etapta 70 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Zorlu koşullar altında görevini başarıyla gerçekleştirecek ve telli ve telsiz haberleşme ile dik ve eğik atış gerçekleştirebiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...