Batı'yı endişelendirecek deney: Çin hipersonik füzesi ABD'nin savaş uçağını düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Eurasian Times
- Güncelleme:
Batı'yı endişelendirecek deney: Çin hipersonik füzesi ABD'nin savaş uçağını düşürdü

Teknoloji Haberleri  / Eurasian Times

Çin'de yapılan bir simülasyon çalışmasında çarpıcı sonuçlar elde edildi. Çin yapımı hipersonik füze, Amerikan B-21 bombardıman uçağını düşürdü.

ABD Hava Kuvvetleri için Northrop Grumman tarafından geliştirilmekte olan ve nükleer silah taşıyabilen "B-21 Raider" savaş uçağı, halen gizemini korusa da kara ve hava tabanlı, aynı zamanda radarların aksine uzaya yakın noktadan gelebilecek füzelere karşı savunmasız olarak gösteriliyor. Çin'de araştırmacılar, B-21 üzerinde yaptıkları çalışmada elektronik harp (EW) ile karıştırılabileceğini ortaya koydu.

TGRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, Kuzeybatı Politeknik Üniversitesinden Doçent Dr. Chen Jun liderliğindeki ekip uçağa ilişkin simülasyon testi gerçekleştirdi. Simülasyon sonuçlarını açıklayan ekip, "Bir savaş oyununda, B-21 benzeri bir gizli platform ve ona eşlik eden insansız hava aracı, Çin'in 6 Mach hıza ulaşabilen havadan havaya füzeleri tarafından vuruldu" diyor.

Ses hızının biraz altında, yaklaşık 1000 kilometrelik nispeten düşük bir hıza sahip olan B-21 Raider, ABD Hava Kuvvetlerinin hava savaşı için özelleştirilmiş PCA stratejisinin önde gelen unsuru. Eurasian Times raporlarında Raider'ın hedefinin Çin'in gelişmiş entegre hava savunma sistemini hedef alacağı ifade ediliyordu.

İlgili raporda "PCA stratejisi, ağırlıklı olarak kara, deniz veya hava platformlarına dayalı radar uyarı sistemlerine dayanan Çin'in hava savunması için ciddi bir tehdit oluşturabilir" ifadesi geçiyor. 

HİPERSONİK FÜZELER ABD UÇAĞINI VURDU 

Simülasyonda, Çin'in yeni nesil katı yakıtlı 'darbe motoru'na sahip hipersonik füzelerinin uçuş boyunca güç çıkışını istediği gibi ayarlayabildiğine vurgu yapıldı. Ayrıca "akıllı" olarak tanımlanan hipersonik füzelerin ilk önce yakın uzaya çıkabildiği ve son derece yüksek hızlarla düşman uçaklarının üzerine inebildiği desimülasyonda ortaya konuldu. 

Deneyde, bombardıman uçağının son teknoloji sensörlerinin, hipersonik füzenin fırlatıldığını anında tespit ettiği ve saldırıdan kaçınmak için keskin bir dönüş yaptığı görüldü. Ancak füze otomatik olarak B-21'in insansız hava aracına saldırmak üzere olan başka bir hipersonik füzeye dönüştü. Çin füzelerinin hedef değiştirmesi ABD uçağını şaşkına çevirdi.

Çinli araştırmacılar, yapay zeka aracılığıyla akıllı silahların daha hızlı hareket edebileceği sonucuna vardı. Araştırmacılar, B-21 savaş uçağına karşı kullanılabilecek hipersonik füzeler dışında farklı akıllı mühimmatları deniyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Eurasian Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...