Silinen tweetler geri yüklendi, Twitter kullanıcıları çıldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Silinen tweetler geri yüklendi, Twitter kullanıcıları çıldırdı
TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alınıp personel sayısının yarı yarıya azalmasından bu yana çeşitli sorunlarla ve hatalarla gündemden düşmüyor. Bu defa Twitter'da silinen bazı tweetlerin geri yüklendiği ortaya çıktı.

Gün geçmiyor ki Musk'ın Twitter'ında yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Sosyal medya platformu Twitter'da çok sayıda kullanıcı, silinen tweetlerin sitede endişe verici bir hızla yeniden göründüğünü ileri sürdü. Teknoloji sitesi ZDNET'e konuşan bir siber güvenlik uzmanı, sosyal medya uygulamasının 34 bin küsur tweeti geri yüklediğini açıkladı. Twitter'daki hatanın ayrıca geri alınan retweetlerin de profillerde yeniden görünmeye başlamasına neden oldu.

Engadget'in haberine göre, söz konusu sorun oldukça yaygın olmakla birlikte şimdilik hatanın yaygınlığı sadece kullanıcıların ilgili paylaşımlarından anlaşılıyor.

TOPLU SİLİNEN TWEETLER GERİ GELDİ

Öte yandan, silinen tweetlerin geri yüklenmesi ve kaldırılan retweetlerin geri gelmesi sorununun büyük çoğunlukla Redact veya TweetDelete gibi üçüncü taraf siteler aracılığıyla toplu olarak silinen tweetleri etkilediği tahmin ediliyor. 

Her halükarda, önceden yazdığınız ancak sizi şimdi belki de utandıracak türden tweetleriniz geri gelmiş olabilir. Bu yüzden, eğer Twitter'ı aktif olarak kullanıyorsanız ve eskiden yazıp sildiğiniz tweetler olduysa profilinize göz atmanız gerekibilir. 

TWITTER'DAKİ HATA 'VERİ GÜVENİLİRLİĞİNİ' GÜNDEME GETİRDİ

Bu sorun, çoğu kişi için önemsiz görünse de aslında şirketin özel verilerinizi nasıl işlediğini ve koruduğunu gösterir. Yani siz tweetlerinizi sildiğinizi ve artık tamamen kaybolduğunu düşünebilirsiniz ama aslında bir yerlerde o tweetler saklanıyor ve böyle bir hatada aniden gün yüzüne çıkabiliyor.

Eski bir Twitter Site Güvenilirlik Mühendisi, Twitter'daki soruna ilişkin, bir diğer mikroblog platformu Mastodon'da açıklama yaptı. Mühendis, "Eski bir Twitter çalışanı olarak, bir grup sunucuyu veri merkezleri arasında taşımışlar ve onları ağa yeniden yerleştirmeden önce topolojiyi uygun şekilde ayarlamamışlar, bu da eski verilerin yeniden canlanmasına yol açmış gibi görünüyor." dedi.

Şimdilik Twitter cephesinden bir açıklama gelmedi. 

TWITTER'DA CİDDİ HATALAR BİTMİYOR

Peki, daha önce Twitter'da hangi hatalar yaşandı? Musk yönetimindeki Twitter'da ortaya çıkan en büyük sorun, Circle olarak adlandırılan ve Instagram'daki Yakın Arkadaşlar'a benzeyen özellikte yaşandı. Önce, Circle'den (Çember) bahsedelim. Circle, bir tweeti herkese açık olarak paylaşmak istemeyen, yalnızca seçtiği kişilere özel paylaşmak isteyenler için kullanışlı bir işlev. Ancak geçtiğimiz aylarda skandal bir hata ortaya çıktı. Circle'da paylaşılan bazı tweetlerin herkes tarafından görünebildiği ortaya çıktı. 

Sosyal medya platformu, Circle özelliğindeki güvenlik hatasını kabul etti. Kullanıcılar için ciddi bir güvenlik riski oluşturan hata, Twitter tarafından gelen açıklamaya göre düzeltildi. Platform, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Nisan 2023'te bir güvenlik olayı, Twitter Çevrenizin dışındaki kullanıcıların normalde gönderdiğiniz Çevre ile sınırlı olması gereken tweetleri görmesine izin vermiş olabilir. Bu sorun, güvenlik ekibimiz tarafından tespit edildi ve bu tweetlerin artık Çemberiniz dışında görünmemesi için hemen düzeltildi."

Geçtiğimiz yılın sonlarında ise Norveç Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabı yanlışlıkla 'Nijerya hükümet kurumu' olarak etiketlenmişti. Norveç'in durumu Twitter yönetimine bildirmesinin ardından hata düzeltildi.  

(Kaynak: Engadget)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...