Sihirli gözlüğe çılgın tanıtım

Sihirli gözlüğe çılgın tanıtım

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, I/O Konferansı'nda Project Glass için çok farklı ve etkileyici bir sunum yaptı. En erken gelecek yıl satışına başlanacak olan gözlüğün fiyatını 1500 dolar.

Google'ın bu yıl beşincisi düzenlenen yıllık gelişim konferansı Google I/O dün başladı. Google, teknoloji dünyasının beklentilerini boşa çıkarmayarak hem ürün hem de yazılım alanında birçok yenilik sundu. Konferansın en büyük sürprizi, kesinlikle Google'ın artırılmış gerçeklik deneyimi sunan Project Glass gözlükleri ve bu gözlüklerle yapılan canlı tanıtım oldu. nbsp;Google, Project Glass için çok farklı ve etkileyici bir sunum yaptı.

Dev ekranda, San Francisco üzerinde uçmakta olan bir uçağın içinde Project Glass giymiş paraşütçüler belirdi. Paraşütçüler uçaktan atlayarak, konferans salonundakilere canlı olarak Project Glass tecrübesi yaşattı. Ardından, salona gelerek sunumu tamamladı.

Sokakta yürürken size şehrin haritasını, arkadaşlarınızın bulunduğu yeri gösteren, hava durumunu aktaran, sesli chat yapmanızı sağlayan Project Glass, Google'ın artırılmış gerçeklik harikası olarak tanımlanabilir.

Google'ın kurucularından Sergey Brin'e göre, bu gözlük geleceği değiştirecek. nbsp;Brin, "Google X, büyük riskler alarak, teknolojiyi ileri gelecekteki noktaya şimdiden taşımaya çalışıyor... Cihazlarımıza daha az bağımlı olmak istiyoruz. Project Glass gerçekten özgürleştirici bir cihaz ve onu sizinle paylaşmaktan çok mutluyum" dedi.

Brin, Project Glass'ın "yeni nesil bilgisayar teknolojilerini" temsil ettiğini belirtti.

Project Glass projesinin başındaki isim Steve Lee'ye göre, bu gözlük, "insanları anın içinde tutan" bir teknoloji.

Brin, Project Glass'in internette gezinmek gibi boş vakitleri doldurmak için kullanılmaması gerektiğini, bu işlerin PC ve tabletlerin çok ideal olduğunu söyledi.

En erken gelecek yıl satışına başlanacak olan gözlüğün fiyatını 1500 dolar olarak açıklayan Google yetkilileri, bu yeni teknolojinin zamanla daha da işlevsel hale getirileceğini belirtti. (NTV)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...