Şifre paylaşımını yasaklayan Netflix'e tepkiler artıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şifre paylaşımını yasaklayan Netflix'e tepkiler artıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler internet TV ağı Netflix, şifre paylaşımını yasaklamasının ardından kullanıcılarından tepki çekiyor. Çok sayıda kullanıcı, Netflix hesaplarını kapatarak platformu boykot ediyor.

Birkaç gün önce Netflix'in ABD'de şifre paylaşımını yasakladığını sizinle paylaşmıştık. Netflix, her hesabın tek bir hanede kullanılmasını istiyor ve başka bir hanede yaşayan kişilerin ya kendine özel bir hesap açmasını ya da başkasının hesabını kullanacaksa ek bir ödeme yapmasını istiyor. Bu nedenle şirket, şifre paylaşımını yani başkalarıyla oturum açma bilgilerini paylaşmayı yasakladı. Artık ayrı bir evde yaşayan biri Netflix şifresiyle giriş yapamaz ve yayınları izleyemez. 

Dünyanın en popüler video akış hizmetlerinden Netflix bu konuda iki seçenek sunuyor; hesabınızdaki profilleri yeni bir üyeliğe aktarabilirsiniz veya Netflix hesabınızı, yakınınızda yaşamayan biriyle paylaşmak için ayda 7,99 dolar olan ek ödemeyi yapabilirsiniz. Bununla birlikte, Netflix aboneliğiniz Netflix'in ortaklarından biri aracılığıyla alınmışsa (kablosuz operatörünüz aracılığıyla sahip olduğunuz bir abonelik gibi), ikinci seçeneği kullanamayacağınızı hatırlatalım.

NETFLIX HESAPLARINI KAPATIYORLAR

Şimdi Netflix, ABD'deki kullanıcılar tarafından boykot ediliyor. Phone Arena sitesinin haberine göre, Twitter gibi sosyal medya sitelerinde çok sayıda kullanıcı, #CancelNetflix (Netflix iptal) hashtag'i (etiket) altında tweetler atarak video akış hizmetini kullanmayı bıraktıklarını söylüyor. 

İptallerdeki artışın tek nedeni şifre paylaşımının sona ermesi değil. Eski abonelerin bahsettiği diğer faktörler arasında Netflix'in yayınladığı orijinal içeriklerin kalitesiyle ilgili ve Netflix kullanıcılarının takip ettiği orijinal dizilerin iptalleriyle ilgili şikayetler de bulunuyor.

Muhtemelen Netflix, şifre paylaşımını kısıtladıktan sonra bazı kullanıcıların platformdan ayrılacağını zaten tahmin ediyordu. Şirket, ayrılıklardan daha çok yeni hesap açanların ya da ek ödeme yapanların olacağını düşünüyordu. Ancak uzun yıllardır Netflix'i kullanan pek çok kişi bile platformdan ayrıldıklarını söylüyor. 

Örneğin, Twitter'da '@bennykins78' adlı kullanıcı şunları yazdı: "10 yıldır aboneyim. Şimdi evliyim ve çocuklarım var ve birden fazla ülkede evim var. Bu nedenle Premium'a yükselttim. Netflix, pahalı olmasına ve vasat içeriğe sahip olmasına rağmen eskiden kullanışlıydı. Sadece bu avantajı kaybettiler."

NETFLIX GELİRİNİN ARTMASINI BEKLİYOR

Öte yandan, bu yılın başlarında şirket, Güney Amerika'da test ettikleri şifre paylaşımı yasağına rağmen gelir artışı yaşayacaklarını düşündüklerini şu sözlerle ifade etmişti: "Latin Amerika'daki deneyimlerimize göre, ücretli paylaşımı kullanıma sunduğumuzda her pazarda bazı iptal tepkileri bekliyoruz, bu da kısa vadeli üye büyümesini etkiliyor. Ancak borçlu haneler kendi bağımsız hesaplarını etkinleştirmeye başladıkça ve fazladan üye hesapları eklendikçe, tüm plan ve fiyatlandırma değişiklikleriyle hedefimiz olan genel gelirde iyileşme görmeyi bekliyoruz."

Statista'ya göre bu yılın ilk çeyreği itibarıyla Netflix'in dünya çapında 232,5 milyon ücretli abonesi bulunuyor. 2023'ün ilk çeyreğinde Netflix 8,162 milyar dolar gelir bildirdi.

(Kaynak: Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...