Serveti sadece bir günde 11 milyar dolar eridi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Serveti sadece bir günde 11 milyar dolar eridi

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, sadece bir günde 11.2 milyar dolar zarar etti. Arnault'un servetindeki hızlı düşüşün ardından gözler Elon Musk'a çevrildi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, dünyanın en zengin insanı olan Bernard Arnault, Salı günü servetinden 11.2 milyar doların silindiğini gördü. Dünyanın en zengin ikinci insanı konumundaki Elon Musk ile arasındaki fark azaldı. Şu anda Arnault'un serveti 192 milyar dolar değerinde ve Musk'ın serveti ise 180 milyar dolar civarında. 

Insider'ın haberine göre, Arnault'nun servetindeki hızlı erimenin nedeni sektöre karşı güvensizlik. Çünkü Arnault lüks giyim markası LVHM'nin sahibi ve piyasada ekonomik belirsizliklerden ötürü bir yavaşlatma ve endişe hakim. Bu belirsizlik, Arnault'nun başkanı ve CEO'su olduğu LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton yani kısaca LVMH'nin hisselerini Salı günü yüzde 5 düşüşle 900 dolara düşürdü.

PİYASALARDAKİ BELİRSİZLİK ARNAULT'U DA VURDU

Fransız iş insanının servetinin önemli bir kısmı ise, LVMH'nin yüzde 41.4'ünü kontrol eden lüks moda markası Christian Dior holding şirketindeki yüzde 97.5 hissesinden kaynaklanıyor.

LVMH'nin hisse fiyatları, Çin'in yaklaşık üç yıllık sıkı COVID-19 kısıtlamalarının ardından ekonomik canlanmanın lüks mallara yönelik güçlü bir talebe yol açacağı beklentileri üzerine yükselirken, bu yıl servetinin arttığını gördü. Nisan ayında LVMH, piyasa değeri 500 milyar doları aşan ilk Avrupalı şirket oldu.

Arnault ayrıca Tesla CEO'su Elon Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan sonra aynı ay içinde 200 milyar doları aşan üçüncü kişi oldu. LVMH hisseleri bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 23 daha yüksek. 

(Kaynak: Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...