Selçuk Bayraktar, Kızılelma ve Bayraktar TB3’e vurgu yaptı: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Selçuk Bayraktar, Kızılelma ve Bayraktar TB3’e vurgu yaptı: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, “Kızılelma ve Bayraktar TB3, (TCG Anadolu) bu kısa pistli gemimizden inip kalkmaya ve görev yapmaya başladıklarında dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar. Bunu da buradan tarihe not düşmek isterim” ifadeleri kullandı.

Türk savunma sanayinin önde gelen isimleri, "TEKNOFEST Paydaşları Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde bir araya geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Selçuk Bayraktar, Kızılelma ve Bayraktar TB3’ün kısa pistli TCG Anadolu’dan iniş kalkış kabiliyetine dikkat çekti.

"KIZILELMA VE BAYRAKTAR TB3, DÜNYA MUHAREBE TARİHİNDE DEVRİM YAPACAK"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Selçuk Bayraktar, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi TCG Anadolu'nun Sarayburnu'ndan sonraki durağının İzmir olduğunu belirterek, "Bayraktar TB3, inşallah ilk uçuşunu bu yıl yapacak. Dünyada kısa pistli gemilerden inip kalkabilen ilk SİHA olacak. Henüz bunu başarmadı. Yarış hala devam ediyor. Biz bu kavramsal tasarımı açıkladıktan 1 yıl sonra ABD'nin önde gelen bir şirketi 'Biz de yapacağız, ilk yapacağız." dedi.

Bundan hemen sonra İsrail'in önde gelen şirketi kendilerinin ilk yapacağını söyledi. Daha henüz yapabilen yok ama şunu da ilave etmek isterim; Kızılelma ve Bayraktar TB3, bu kısa pistli gemimizden inip kalkmaya ve görev yapmaya başladıklarında dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar. Bunu da buradan tarihe not düşmek isterim." şeklinde konuştu.

Selçuk Bayraktar, Kızılelma ve Bayraktar TB3’e vurgu yaptı: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak

Bu devirde yüksek teknoloji geliştiremeyen ulusların, toplumların neredeyse okuma yazma kabiliyeti bulunmayan toplumlar gibi olduğunu ifade eden Bayraktar, "Bu toplumların bağımsız olmaları da çok zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilim ve teknikle olan bağını tekrar tesis etmeliyiz.

Toplumsal bir dip dalga oluşturmak maksadıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nı kurduk ve merkezinde teknoloji yarışmalarının olduğu bir organizasyon olan TEKNOFEST'i kurguladık." dedi.

Selçuk Bayraktar, Kızılelma ve Bayraktar TB3’e vurgu yaptı: Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak

Baykar olarak 15 yılda kendi sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirten Bayraktar, "Uzayla alakalı çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Fergani adlı uzay girişimimizin, 10 yıl kadar sonra ülkemizin uzay serüvenine ciddi destek verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...