'Şarjım hemen bitiyor' diyenler dikkat! Pil ömrünü basit hatalar tüketiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
'Şarjım hemen bitiyor' diyenler dikkat! Pil ömrünü basit hatalar tüketiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Akıllı telefonların hızlı şarj özellikleri hayatı kolaylaştırırken, hızlı şarj olan telefonlarda pil gücü de günü kurtarmıyor. Peki, telefonlarımız neden bu kadar çabuk şarj olurken, enerjiyi de bu kadar hızla tüketiyor?

Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırırken, dezavantajları ile da bazen zor duruma sokabiliyor. Özellikle hızlı şarj olan ancak pil ömrü kısa olan telefonlar acil durumlarda kullanım amacını yitiriyor. Peki hızlı şarj ile hayatımıza giren, kısa pil ömrünün sebebi ne? 

Şarjı tam dolu bir telefonun, saatler içinde pilinin bittiğine sıklıkla denk gelmişizdir. Ancak bunun sebebi oldukça basit hatalar.

Örneğin, telefonları gece boyunca şarj etmek bataryanın gereksiz yere fazla enerji almasıyla sonuçlanır. Bu da pil ömrünü hızla bitiren sorunlara davetiye çıkarır.  Yİne orijinal şarj aleti kullanmamak da bataryanın sağlıklı bir şekilde şarj olmasını engelleyerek pil ömrünü azaltabilir. 

Bunun gibi birçok sebep bataryanızın ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden telefonunuzu şarj ederken bu basit hatalardan kaçının.

UZUN SÜRE ŞARJDA BIRAKMAYIN

Telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakmak, pilin aşırı ısınmasına ve aşırı doluma yol açabilir. Üstelik orjinal olmayan telefon aksamlarında yanma ve patlama riski de yüksektir. Pilin sürekli olarak yüzde 100'e yakın seviyelerde tutulması, pil ömrünün kısalmasına neden olabilir. Daha iyi bir yaklaşım, telefonunuzu yüzde 20 ila 80 arasında tutarak şarj etmektir.

SADECE ORJİNAL ŞARJ CİHAZLARINI KULLANIN

Orijinal şarj aleti ve kablosu dışında kullanılan şarj cihazları ve kablolar, telefonunuzu düzensiz şekilde şarj edebilir ve pilin zarar görmesine neden olabilir. Orijinal ekipmanları kullanmak, daha sağlıklı bir şarj deneyimi sağlarken, patlama-yanma gibi durumların da önüne geçer. 

ARKA PLANDAKİ UYGULAMALARI KAPATIN

Telefonunuz stand by modundayken, arka planda uygulamalar çalışmaya-güncelleme yapmaya devam eder. Bunun için gereken enerji de telefonunuzun enerji tüketimini artırabilir. Bu uygulamaları düzenli olarak kapatmak veya güncellemek önemlidir

AŞIRI SICAK VE SOĞUK ORTAMLARA DİKKAT

ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle, telefonunuzu mümkünse oda sıcaklığında bir yerde şarj etmek önemlidir.

Hızlı şarj özelliği, pilin aşırı ısınmasına yol açabilir. Bu nedenle, ihtiyaç duymadığınız durumlarda hızlı şarjı kullanmamak daha iyidir.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...