Sandık görevlilerine ilk tur ve 2. tur ödemeleri ne zaman yapılacak? Müşahit ve sandık başkanı ne kadar para alacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sandık görevlilerine ilk tur ve 2. tur ödemeleri ne zaman yapılacak? Müşahit ve sandık başkanı ne kadar para alacak?

TEKNOLOJİ Haberleri

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandıklarda görevli sandık müşahitleri, sandık başkanları ve üyeleri ilk tur ve 2. tur için ödemelerin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki sandık görevlilerine ücretler ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde sandığa giderek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. 

İlk turda parlamento için vekiller belirlendi ancak hiçbir adayın yüzde 50+1 oy alamamasının ardından Cumhurbaşkanı belirleme süreci 2. tura kaldı. 28 Mayıs tarihinde 52 milyonun üzerindeki seçmen yeniden oyunu kullandı ve Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Seçimlerin sorunsuzca gerçekleştirilmesinde büyük bir rolü olan sandık görevlileri ise bu seçimde yine önemli bir görev üstlendi. Sandık görevlileri için yapılan ilk tur ve 2. tur ödemelerinin ise ne zaman verileceği konusu araştırılmaya başlandı. Peki siyasi parti temsilcileri, sandık başkanı ve üyeler ne kadar ödeme alacak? Seçim görevlisi ücreti 2023 ne kadar, kaç TL olarak yapılacak? 

SANDIK GÖREVLİ ÜCRETLERİ NASIL YATIRILACAK?

Sandık görevli ücretleri geçtiğimiz seneler için elden verilmemişti. Bu sene ise seçimlerde görevli olanların bankalardan kimlik ibrazı yaparak ücretlerini alabilecek.

En son 2019 yılındaki yerel seçimlerde ödemelerin il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılan vadesiz hesap aracılığıyla gerçekleştirileceği ve elden bir ödeme yapılmayacağı, ayrıca banka tarafından bir kesinti gerçekleştirilmeyeceği ifadeleri yer almıştı. 

Sandık görevlilerine ilk tur ve 2. tur ödemeleri ne zaman yapılacak? Müşahit ve sandık başkanı ne kadar para alacak?

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YATACAK?

Sandık görevlisi ücretleri hangi tarihte yatacak olduğuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sandık görevlisi ücretleri ödeme tarihlerine ilişkin bir açıklama gelirse haberin detaylarına eklenecektir.

İnternethaber.com'da yer alan bilgiye göre 2019 senesinde yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ile üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL'lik ödeme gerçekleştirildi. Henüz 2023 senesi sandık kurulu üyeleriyle sandık başkanı ücretleri ise açıklanmadı. Fakat genel hesaplama yönteminin 2000x memur maaş katsayısı olmasından dolayı 0,433684 x 2000 = 867 TL yaklaşık fiyat ile belirlenmesi gerekiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...