Samsung'un karından ortaklar memnun değil

Samsung'un karından ortaklar memnun değil

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung her yıl kazancını yüzde 47 oranında yükseltmeyi planlarken, bu yılın ikinci çeyreği için 8.3 milyar dolar kardan ortaklar memnun değil.

Samsung her yıl kazancını yüzde 47 oranında yükseltmeyi planlarken, bu yılın ikinci çeyreği için 9.5 trilyon won, yani 8.3 milyar dolar kar arzu etmekte, ancak şirketin önde gelen ortakları bu miktarlardan şimdiye kadar pek memnun kalmamış. 26 Temmuz'da ortaya çıkacak olan finansal raporlar öncesi, Reuters'ın söylediğine göre Samsung 2013 yılı için kazancını çoktan fark edilir düzeyde yükseltmiş bile. İlgi çekici bir başka detay ise Güney Koreli markanın araştırma ve geliştirmeden çok bu yılı, "pazarlama için harcama yaparak," geçirmiş olması. Hisse sahiplerini rahatsız eden bu ticari adım, Samsung'un hisse değerlerinde de yüzde 3'lük bir düşüşe sebebiyet vermiş. Bu da beklenen 10.16 trilyon won'uk kazancın aşağı seviyelere inmesini sağlamış. Kore'nin önde gelen ismi, bu dönemi Galaxy S4 ve diğer varyantarı ile tabiri caiz ise şaha kaldırmışken, ilk çeyrekte gerçekleşen dağıtım ve satış paydalarının da, sadece yüzde 4 ile yüzde 8 arasında bir yükselişe geçmesi umuluyor. Talepteki bu yavaşlama Samsung'un mobil iletişim alanındaki üstünlüğünü kaybetmekte olduğuna dair iddialara yol açabilir ve bölümün –ve karlı flaş bellek alt bölümünün- toplam karı desteklemeye devam edip edemeyeceği de bu sebepten yatırımcılar açısından belirsizlik oluşturuyor. Bir başka açıdan ise Samsung, Huawei ve ZTE'nin odaklandığı düşük maliyetli ürünlere de gözünü dikiyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir gelişmeye göre hedeflerden biri de GEAR adı verilen akıllı bir kol saati üretebilmek. Bunun için patent başvurusu şimdiden yapılmış durumda. Tüm bu olumsuz gibi görünen gidişata rağmen, ikinci çeyrekteki tahminler göz önüne alınırsa bu dönemdeki kazanç, birinci çeyreğin 6.4 milyar dolar kazancını rahatlıkla geçebilir. Bu tahmini gerçekleştirecek destek ise Kore'den gelen onaylı verilerin gösterdiği, "20 milyon adetlik Galaxy S4 dağıtım miktarı"nın ta kendisi. Samsung'un asıl endişesi ise müşterilerinin yeni markalara yönelip, başka Android işletim sistemli akıllı cihazları satın alma olasılığı. Bunun bir örneği ise Sony'nin Xperia Z'si için gerçek olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...