Samsung, kimden, neden özür diledi

Samsung, kimden, neden özür diledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, bugünlerde Çin'den hiç beklemediği bir "ayar" almanın şokunu yaşıyor ve kendini Çinli müşterilerine affettirmenin yolunu arıyor.

Çin'in resmi haber ajansı, tüm Çin'e yaptığı yayında,un Çin'de sattığı çoğu telefonun sorunlu olduğunu ve kısa sürede arıza çıkardığı haberini kullanınca, Çin'de Samsung satışları bıçak gibi kesiliverdi. Samsung yaptığı açıklamayla, tüm sorunlu cep telefonlarının toplatılıp tamir edileceğini ve Çin'li müşterilerinden özür dilediklerini söylese de bu durum Samsung'un imajının aldığı hasarı telafi etmeye yeterli olmadı. Çin hükumetinin, ülkesinde bulunmasından çok memnun olmadığı markalara karşı bu tür "operasyonlar" yaptığı düşünülüyor. Bunun bir örneğini de daha önce Apple yaşamıştı. Yine resmi Çin ajansında yayınlanan bir haberde Apple'ın garanti ve müşteri servisi konularında Çin'li müşterilere haksızlık yaptığı iddiası ortaya atılmıştı ve Apple'ın başkanı Tim Cook kişisel olarak "özür dilemek" zorunda bırakılmıştı. Şimdiyse Samsung, Çinli müşterilerinin kalbini, özür dileyerek ve onlara ücretsiz onarım imkanı sunarark tekrar kazanmaya çalışıyor. Bir milyarlık nüfusu ile Çin, elektronik üreticileri kadar pek çok başka dünya markasının da en önemli pazarı konumunda bulunuyor ve firmalar bu pazarda tutunabilmek için Çin Hükumeti'nin her istediğini yapmak zorunda kalıyorlar. Ancak Samsung'un başı bu aralar beladan kurtulacak gibi görünmüyor çünkü kısa süre önce de Tayvan hükumeti, Samsung'u internette sahte övgüler yayınlatarak kullanıcıları yanlış yönlendirmekle suçlamıştı.(chip.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...