Samsung 3D Touch patentini aldı!

Samsung 3D Touch patentini aldı!

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 3D Touch, Huawei Mate S modelinde ise Knuckle olarak adlandırılan bu teknoloji oldukça işlevsel.

Ekrana ne kadar bastığınızı algılayan bir sensör yardımıyla akıllı telefon deneyimini artıran bir özellik. Bu özellik şimdi Samsung tarafından kullanılacak. Bu iddiayı geçtiğimiz hafta gündeme taşımıştık. Ancak o zaman bir söylenti niteliğindeydi. Şimdi ise Samsung'un bu konudaki bir patent başvurusu görüntülendi. İlgili başvuruda yeni bir dokunmatik teknolojisi görülüyor. Ancak detayları tam olarak belli değil. "Touch Input" olarak bahsedilen bu patentin içeriği belli olmasa da, tahmin etmek zor değil.
Eğer bu patent erkenden kullanılırsa, 2016'nın ilk çeyreğinde duyurulacak olan Galaxy S7 modelinde "Touch Input" özelliğini görebiliriz. Tabii bu isimlendirme sadece teknik olarak kullanılıyor olabilir. Yani ilgili özelliğin farklı bir isimle de karşımıza çıkması muhtemel.
Zaten özellikle Note serisindeki ekran teknolojileriyle dikkat çeken Samsung'un böyle bir özelliğe geçiş yapması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak bu özelliğin kullanılması, Apple ile aralarındaki patent savaşlarını tekrar gündeme getirir mi hep birlikte göreceğiz.
Samsung Galaxy S7 'Turtle Glass' ekranla geliyor
Galaxy S7 için yeni bilgiler internete sızdırıldı. Sızdırılan rapora göre Galaxy S7, Samsung'un şimdiye kadar ürettiği en sağlam telefon olacak. Gövdesi magnezyum alaşımlı bir yapıda olacak olan Galaxy S7'nin ekranında ise Samsung'un Gorilla Glass teknolojisine rakip olarak ürettiği Turtle Glass teknolojisi kullanılacak.
Rakipsiz bir ses teknolojisi kullanılacak
Samsung Galaxy S7'de ayrıca ses kalitesinde de bazı iyileştirmeler yapılacak. Sızdırılan bilgilere göre kullanıcılarına üstün bir ses deneyimi sunmak isteyen Samsung, Galaxy S7'de Hi-Fi teknolojisini destekleyen Sabre 9018AQ2M çiplerini kullanacak. ESS tarafından üretilen bu çipler 120 dB sinyal-gürültü oranına sahip. Çok düşük bir güç tüketimine sahip olan bu çipler sayesinde Galaxy S7'nin rakipsiz bir ses deneyimi sunması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...