Şaka gibi! Twitter'ın çökme nedeni ortaya çıktı... Google 'vanaları' kapatmış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şaka gibi! Twitter'ın çökme nedeni ortaya çıktı... Google 'vanaları' kapatmış

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter dünyanın gündeminden düşmüyor... Hafta sonu Twitter'ın sahibi Elon Musk, kullanıcıların günlük görüntüleyebileceği tweet sayısına kısıtlama getirildiğini duyurarak tepki çekmişti. Musk, kısıtlamanın sebebinin insanları telefondan uzaklaştırmak olduğunu söylese de şimdi çarpıcı bir iddia gündemi sarstı.

Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın son skandalı bütün Twitter kullanıcılarını etkiledi. Kullanıcıların artık tweet görüntüleme konusunda günlük limite tabi tutulacağını belirten Elon Musk, ilk önce bu limitin 600 / 6 bin, daha sonra 800 / 8 bin ve son olarak bin / 10 bin olduğunu söyledi. Musk'ın bu konudaki açıklamaları şu şekilde olmuştu:

1 Temmuz Cumartesi günü Musk, Twitter hesabından şöyle dedi:

"Aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak için aşağıdaki geçici sınırları uyguladık:

  • Doğrulanmış hesaplar (mavi tikli, Blue abonesi olanlar) günde 6000 gönderi okumakla sınırlıdır,
  • Doğrulanmamış hesaplar için günde 600 gönderi,
  • Yeni doğrulanmamış hesaplar için 300 gönderi."

https://twitter.com/elonmusk/status/1675187969420828672

Aynı günün ilerleyen saatlerinde Elon Musk, tepkilerin üzerine limiti biraz daha esnetti ve şöyle bir açıklama yaptı:

"Limitler yakında doğrulanmış hesaplar için 8000'e, doğrulanmamış hesaplar için 800'e ve yeni doğrulanmamış hesaplar için 400'e yükseliyor."

https://twitter.com/elonmusk/status/1675214274627530754

Son olarak 2 Temmuz günü Elon Musk, günlük tweet görüntüleme limitinin doğrulanmış hesaplar için 10 bin, doğrulanmamış hesaplar için bin ve yeni doğrulanmamış hesaplar için ise 500'e çıktığını duyurdu. Daha sonra limit artırımına ilişkin başka bir açıklama yapılmadı. 

BOMBA İDDİA: GOOGLE TWITTER'I KISITLADI

Elon Musk, tweet görüntüleme limitinin nedenine ilişkin, insanların telefonlardan, sosyal medyadan uzaklaşarak sevdikleriyle vakit geçirmelerini amaçladıklarını söyledi. Ancak gerçek başka çıktı. Aslında Musk, ödenmemiş faturalar nedeniyle Google'ın 'vanaları' kısmasını saklıyor olabilir.

Bloomberg'in haberine göre, ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, Google Cloud’un 'service' ücretini ödemediği için Google, tweetlere sınırlama koydu. Elon Musk ise bu sorunu 'geçici bir görüntüleme limiti' olarak kullanıcılara gösterdi. 

Bununla birlikte, Twitter'ın söz konusu faturaları ödeyerek sorunu çözdüğü aktarıldı. 

(Kaynak: Bloomberg, Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...