Rusya'dan Facebook'a erişim engeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan Facebook'a erişim engeli

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi 24 Şubat gününden beri devam ediyor. Kuşatma altındaki başkent Kiev’den füze ve çatışma sesleri yükseliyor. Tüm bunlar yaşanırken Rusya, Facebook’a erişim engeli getirdi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya sitesi Facebook'a erişime kısmi kısıtlama getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Facebook çeşitli Rus haber sitelerine kısıtlama getirdi. Bu nedenle, Roskomnadzor, Rusya Başsavcılığına başvuru yaptı. Rusya Başsavcılığı da Facebook'a erişime kısmi kısıtlama getirilmesine karar verdi. 

Rusya, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a da Mart 2021'de erişim kısıtlaması getirmişti. Bu arada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınamak ve “savaşa hayır” demek için Moskova ve St Petersburg dahil olmak üzere Rusya genelinde binlerce kişi protestolara katıldı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...