Rus casuslardan akılalmaz girişim: Ukrayna Başbakanı kılığına bürünüp Haluk Bayraktar’ı hedef aldılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar

TEKNOLOJİ Haberleri

Rus bilgisayar korsanlarının deepfake teknolojisini kullanarak Haluk Bayraktar’ı hedef aldığı ortaya çıktı. Hackerlar, Ukrayna Başbakanının kılığına bürünerek Baykar Genel Müdürü’ne ulaşmaya çalıştı.

YouTube’da yayınlanan yeni bir videoya göre, Rus casuslar yine deepfake teknolojisiyle devrede. Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’ın kılığına giren Rus istihbaratı FSB casuslarının, savunma sanayi şirketi Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a ulaşmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ancak Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a ulaşamadan Rus casuslar Ukrayna istihbaratı tarafından engellendi. 

Rus casuslardan akılalmaz girişim: Ukrayna Başbakanı kılığına bürünüp Haluk Bayraktar’ı hedef aldılar

Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Askeri İstihbarat Müdürlüğü, Haluk Bayraktar’a yönelik provokatif girişimi engellediklerini duyurdu. Ukrayna istihbaratının YouTube’da yayınladığı videoya göre, Rus casuslar Şmihal’ın kılığına girdi. Ukrayna istihbaratı ise provokatif girişim fark eder etmez Bayraktar’ın sekreteri olarak görüşmeye katıldı ve girişimi engelledi. 

BAYRAKTAR TB2'LER TÜM DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Baykar, Türkiye'de ürettiği yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle tüm dünyada adından söz ettiriyor. İlk önce İkinci Dağlık Karabağ savaşında ardından da Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta kullanılarak yeteneklerini kanıtlayan Bayraktar TB2 SİHA'lara dünyanın dört bir yanından talep de artıyor. Geçtiğimiz aylarda Baykar'ın yaptığı açıklamaya göre şimdiye kadar 24 ülke ile SİHA'ların ihracatı için anlaşma yapıldı ve 3 yıllık sipariş defteri doldu bile. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...