Rusya’dan Facebook ve Instagram’a yasak: ‘Terör örgütleri’ listesine eklendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta, WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın sahibi

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD merkezli sosyal medya ve teknoloji devi Meta, Rusya’da yasaklanan platformlar arasına girdi. Rusya, Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi Meta’yı ‘terörist ve aşırılıkçı örgütler’ listesine ekledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından dünya genelindeki pek çok şirket Rusya’ya tepki olarak bölgeden çekilmiş ya da faaliyetlerini durdurmuştu. Ancak bu defa Rusya’dan ABD’li Meta şirketine bir yaptırım geldi.

Rusya, Meta şirketini ‘aşırılık ve terör yanlısı’ olarak listeledi. Bu nedenle artık Rusya’da vatandaşların sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'ı kullanması suç sayılacak. Meta'nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı kullanmak ise yasak değil. 

FACEBOOK’A ERİŞİM KISITLANMIŞTI

Geçtiğimiz Mart ayında Rusya’da teknoloji kurumu, Sputnik ve Russia Today gibi Rus medya organlarına kullanıcı erişimini kısıtladığı için Facebook’a erişimi engellemişti. Rusya Başsavcılığı ise Facebook’un sahibi Meta’nın ‘aşırılıkçı örgüt’ olarak tanımlanmasını istedi ve Moskova’daki bir mahkeme de Meta’nın ‘aşırılıkçı’ suçlamasının temyizini reddetti.

Buna karşılık, geçtiğimiz aylarda Rusya, Facebook’un Rusya’ya karşı şiddet içeren paylaşımları kısıtlamadığını ifade ederek platformu ayrımcılıkla suçlamıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...