Rus kozmonotlardan uzayda skandal hareket! Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz verdiler

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Rus kozmonotlardan uzayda skandal hareket! Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz verdiler

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Guardian

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerin bayrağı uzayda sergilendi. Şu anda uzayda bulunan Rus kozmonotlar, Ukrayna topraklarında yer alan Rus ayrılıkçılarının bayrağını açıp poz verdi.

24 Şubattan beri dünyanın gözü kulağı Ukrayna’da. Rusya’nın başlattığı Ukrayna’yı işgal girişimi o günden bu yana tüm dehşetiyle devam ediyor. İşgalin ilk haftalarında sarı – mavi renklerde uçuş tulumu giydikleri için Ukrayna’yı destekledikleri ileri sürülen Rus kozmonotlar bu defa ise Ukrayna topraklarında bulunan Donetsk ve Luhansk’ın ayrılıkçı Rus yanlısı güçlerinin bayrağını sergiledi.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Rus kozmonotların astığı bayraklar, Ukrayna'nın doğusundaki Rus destekli ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bayrakları. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Telegram hesabından o anların fotoğraflarını yayınladı. Rus kozmonotlar Oleg Artemyev, Denis Matveyev ve Sergey Korsakov, ayrılıkçı güçlerin bayrağını sergiledi.

Rus kozmonotlardan uzayda skandal hareket! Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz verdiler(Foto: Telegram, Roscosmos)

Telegram'daki açıklamada Roscosmos, "Luhansk Halk Cumhuriyeti için özgürleşme günü! Hem Dünya’da hem uzayda kutluyoruz. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunda çalışan kozmonotlarımız, LPR başkanı Leonid Pasechnik'in 'Yeni Büyük Zafer Günü' tebriklerine katılıyor. Bu, Luhansk bölgesinin işgal altındaki bölgelerinde yaşayanların sekiz yıldır beklediği bir gün. 3 Temmuz 2022'nin cumhuriyet tarihine ebediyen geçeceğinden eminiz. Müttefik Donetsk Halk Cumhuriyeti vatandaşları, bekleyin!" şeklinde bir mesaj paylaştı. Bu mesajla bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk'ta Rus destekçisi ayrılıkçılara destek verdiğini vurguladı. 

Rus kozmonotlardan uzayda skandal hareket! Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz verdilerRus kozmonotlar geçtiğimiz aylarda Ukrayna'ya destek vermek amacıyla sarı - mavi tulum giydikleri şeklinde haberlere konu olmuştu. Ancak Roscosmos yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlamış ve uçuş tulumlarının savaşın başlamasından çok önce belirlenerek uzay araçlarına yerleştirildiğini ifade etmişti. Ayrıca bazı medya organları ise görüntünün eski yıllara ait olduğunu ileri sürmüştü. 

Rusya destekli Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni şu anda yalnızca Rusya ve Suriye tanıyor. Kendi kendilerine bağımsızlıklarını ilan eden Rus destekçisi güçlerin bayraklarının uzaya nasıl gittiği ise şu anda bilinmiyor. Üç Rus kozmonotla birlikte uzay istasyonunda ayrıca NASA'nın Amerikalı astronotları Jessica Watkins, Robert Hines ve Kjell N Lindgren ile Avrupa Uzay Ajansı'ndan İtalyan Samantha Cristoforetti de bulunuyor.

Luhansk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna kuvvetlerinin Pazar günü Lysychansk kentinden çekilmesinin ardından Ukrayna'nın Rusya sınırındaki doğu bölgesi Luhansk'ın neredeyse tamamını kontrol ettiğini ileri sürüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...