Robotlardan oluşan ordu 2015'te hazır

Robotlardan oluşan ordu 2015'te hazır

TEKNOLOJİ Haberleri

Leonardo da Vinci'nin uçan makinesinden (Ornithopter) esinlenen ve "Öldürücü Mini-İnsansız Hava Aracı" adı verilen ve yaban arısı büyüklüğündeki minik robotlar, ABD Hava Kuvvetlerinde 2015 yılından itibaren kullanılabilecek.

ABD'nin Pakistan ve Afganistan'da kullandığı insansız hava araçlarının yeni modelleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Leonardo da Vinci'nin uçan makinesinden (Ornithopter) esinlenen ve "Öldürücü Mini-İnsansız Hava Aracı" adı verilen ve yaban arısı büyüklüğündeki minik robotlar, ABD Hava Kuvvetlerinde 2015 yılından itibaren kullanılabilecek. Binaların içinde rahatlıkla uçabilen bu robotlar, yaban arısı kadar ebatları sayesinde fark edilmiyor. ABD'deki araştırmacılar böcek gözlerine, yarasa kulaklarına ve bal arısının tüylerinin algılama özelliklerini bulunduran minik robotlara biyolojik, kimyasal ve nükleer silah yüklemeyi başardı. nbsp;
Pennsylvania Üniversitesindeki GRASP (Genel Robotbilim, Otomasyon, Hissetme ve Algılama) labaratuarında yapılan denemelerde, en son algılama ve otomasyon teknolojisine sahip 20 tane Quadrotor (dört pervaneli mikro helikopterler) robotları senkronize bir şekilde uçmayı başardı. Kendi başına mükemmel bir düzen içinde hareket edebilen mikro helikopterler, birçok esnek manevraları gerçekleştirebiliyor. Bilim adamları Quadrotor'ların arama ve kurtarma görevleriyle, gözetleme amaçlı kullanılacağını da belirtiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...