X'teki reklam ambargosuna Elon Musk'tan geri vites

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
X'teki reklam ambargosuna Elon Musk'tan geri vites

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Başta IBM olmak üzere bazı büyük şirketler Nazi yanlısı içeriklerin yanında görüldüğü gerekçesiyle reklamlarını sosyal medya platformu X’ten çekmeye karar vermişti.

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın sıradışı paylaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Musk'ın son çıkışı "antisemitist" olarak nitelendirildi ve X'e pahalıya mal oldu. Teknoloji dünyasının önde gelen şirketleri, Nazi yanlısı içeriklere ve antisemitizmi destekleyen söylemlere karşı bir duruş sergiledi. 

IBM, Twitter'ın eski adıyla anılan X sosyal medya platformuna, Naziler'i öven içeriklerle ilişkilendirildiği gerekçesiyle reklam vermeyi durdurdu. Benzer şekilde, Apple, Oracle, NBC Universal'ın Bravo şirketi ve telekomünikasyon şirketi Comcast'ın reklamları da antisemitist içeriklerle yan yana yerleştirildiği iddiasıyla eleştirildi.

Media Matters adlı liberal ve kar amacı gütmeyen bir medya izleme grubu, bu şirketlerin reklamlarının antisemitist içeriklerin yakınına yerleştirildiğini rapor etti.

IBM: KABUL EDİLEMEZ

IBM, yaşanan bu kabul edilemez durumu soruşturana kadar X'teki tüm reklamları askıya aldığını açıkladı ve nefret söylemi barındıran içeriklere sıfır tolerans gösterdiklerini vurguladı.

MUSK'IN CEVABI PAHALIYA PATLADI

Sosyal medya platformu X, Musk'ın antisemitist bir komplo teorisini desteklediği iddialarıyla gündeme geldi. Buna karşılık olarak Elon Musk, Yahudiler'i beyazlardan nefret etmekle suçlayan bir kullanıcıya "Asıl gerçeği söyledin" şeklinde bir yanıt verdi. Bu durum ise Musk'ın sosyal medya platformunda antisemitist paylaşımlara tolerans gösterdiği eleştirilerine neden oldu.

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin Beyaz Saray'ından gelen tepkide, sözcü Andrew Bates, Musk'ın paylaşımının antisemitist ve ırkçı nefreti teşvik etmesini en güçlü ifadelerle kınadıklarını belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu da X ve diğer sosyal medya platformlarındaki reklam faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Bu olayların yanı sıra, TikTok platformunda da bazı kullanıcılar tarafından antisemitizmi savunan videolar paylaşıldı. TikTok, bu tür içerikleri kaldırdığını ve herhangi bir tarafta durmak amacıyla algoritmasını manipüle etmediğini belirtse de, özellikle Cumhuriyetçi kesimden tepki çekti.

ELON MUSK'TAN GERİ VİTES 

Reklam ambargolarının ardından geri vites atan Elon Musk, X'te yaptığı paylaşımıyla konuya son noktayı koydu. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1725656810449772662

Musk paylaşımında, "Açık olanı belirtme riskiyle karşı karşıya kalarak, *herhangi bir* grubun soykırımını savunan herkes bu platformdan uzaklaştırılacaktır" dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...