PS5 Pro çıkacak mı? PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak? PS5 Pro çıkış tarihi!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
PS5 Pro çıkacak mı?  PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak? PS5 Pro çıkış tarihi!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde Sony'nin PlayStation 5 Pro modelinin üzerinde çalıştığı öne sürülerek PlayStation 5 Slim modelinin çıkış yapacağı haberleri sızdırılmıştı. Oyun tutkunları tarafından heyecanla karşılanan bu gelişme PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak? PS5 Pro çıkacak mı, çıkış tarihi sorularını da beraberinde getirdi. PS5 Pro ne zaman satışa çıkacak? İşte ayrıntılar…

Sony'in PlayStation 5'in daha performanslı bir sürümü olan PS5 Pro üzerinde çalıştığı biliniyor ve PlayStation 5 Pro  bir süredir oyun dünyasının yakın markajında. Konsol meraklıları, PS5 almayı düşünenler PlayStation 5 Pro ve Slim modeli hakkında resmi bir duyuru bekliyor. Sony PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak? PS5 Pro fiyatı ve özellikleri belli oldu? aramaları hız kazandı. PlayStation 5 Slim modelinin çıkacağının sızdırılmasının ardından bu kez de PlayStation 5 Pro sızdırıldı. Oyun dünyasını çalkalayan bu gelişmelerin ardından PS5 Pro hakkında neler biliniyor? Ayrıntıları sizin için derledik.

PLAYSTATİON 5 PRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Insider Gaming'in haberine göre, PlayStation 5 Pro Kasım 2024'te piyasaya sürülecek. PS5 Pro'nun Sony'nin PlayStation 6'dan önceki son büyük donanımı olacağı öne sürüldü. PS5 Slim'in Pro'dan önce gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Öte yandan Sony, PlayStation 5, oyun oynamak için PC'den daha iyi ve güçlü PS5 Pro'yu piyasaya sürmek için henüz çok erken açıklamasını yaptı.

PLAYSTATİON 5 PRO ÖZELLİKLERİ

PS5 Pro özellikleri sızdırıldı ve Eylül 2024'de açıklanacak. Sızan PS5 Pro özellikleri arasında daha güçlü işlemce ve mimaride yenilikler göze çarpıyor. Eylül 2024'te resmi olarak duyurulması beklenen bu konsol, eğer bilgiler doğru çıkarsa, Sony'nin oyun sektöründeki iddiasını gözler önüne serecek. 

Oyun dünyasının en güvenilir kaynaklarından biri olarak bilinen Tom  Henderson, konsolun bazı teknik detayları hakkında şu ipuçlarını verdi. PS5 Pro, gelişmiş ışın izleme yeteneklerine, 8K performans moduna da 4K çözünürlükte daha tutarlı fps değerlerine sahip olacak. Ayrıca PS5 Pro, PS5’te kullanılan 14000 MT/s bellek yerine 18000 MT/s belleğe sahip olacak. Grafik birimi tarafında ise cihazın 30 WGP’ye (Work Group Processors) yani yaklaşık 60 grafik birimine sahip olması bekleniyor. Orijinal PS5 ise yalnızca 36 grafik birimine sahipti.

 



Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil12 Aralık 2023 13:39

Şu an gerek yok ama GTA 6 için PRO daha iyi olabilir

Cihan12 Aralık 2023 13:38

Bazı cihazlarda optimizasyon sorunu oluyor. Pro'da bunu düzeltmeleri gerek

Sonraki Haber Yükleniyor...