Pentagon'dan skandal: Minecraft Discord sunucusu ihlal edildi, Ukrayna savaşıyla ilgili gizli ABD belgeleri sızdırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pentagon'dan skandal: Minecraft Discord sunucusu ihlal edildi, Ukrayna savaşıyla ilgili gizli ABD belgeleri sızdırıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Minecraft, en popüler hayatta kalma oyunları arasında zirvede yer alıyor. 2011 yılında çıkan oyun, günümüzde hala milyonlar tarafından tercih ediliyor. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre, Minecraft Discord sunucusunda birçok ülkeyi ilgilendiren uluslararası güvenlik sorunu fark edildi.

BBC News tarafından aktarılan bilgilere göre, bir Minecraft Discord sunucusunda Amerikan Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’nın gizli bilgileri tespit edildi. Belgelerde Rusya- Ukrayna Savaşı için birtakım bilgiler, Orta Doğu’daki savunma ve güvenlik sorunları gibi ulusal konular yer alıyor.

Belgelerde ek olarak ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hakkında da bazı gizli bilgiler mevcut. Bu bilgilerin tamamı, Amerika için uluslararası ciddi bir risk oluşturuyor.

ABD hükümeti, Adalet Bakanlığı ve Beyaz Saray, eş zamanlı olarak Minecraft ile ilişkili olan belgeleri soruşturmaya başladı. Öte yandan, oyunun içerisinde herhangi bir bilgi olup olmadığı şu an için belli değil. Çünkü Minecraft, oynayan kişilere kreatiflik sağlaması açısından sonsuz ihtimal barındırıyor.

SOSYAL MEDYA AĞLARINDA DA PAYLAŞILDI

ABD ile ilgili belgeler, Minecraft Discord sunucusu dışında ek olarak Twitter ve Telegram gibi sosyal medya platformlarında da paylaşıldı. ABD Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler departmanından Chris Meagher, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri belirtti: "Bunun nasıl olduğunu ve sorunun kapsamını hala araştırıyoruz. Bu tür bilgilerin nasıl ve kime dağıtıldığını anlamak için çalışmalara başlandı."

Meagher ayrıca, sızan belgelerin bazılarının değiştirildiğini ve bu belgelerin Rusya- Ukrayna Savaşı’nda günlük olarak üst düzey yöneticilere verilen istihbarat raporlarıyla benzerlik gösterdiğini belirtti.

Ulusal Güvenlik Konseyi’nden John Kirby ise belgelerin sızdırılıp sızdırılmadığının kontrol edilmesi sorulduğunda “bilmiyorum” cevabını verdi. Konuyla ilgili ek olarak resmi bir açıklama hala yapılmadı.

(BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...