Pandeminin etkileri devam ediyor: Meta'dan yeni işçi kıyımı!

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Pandeminin etkileri devam ediyor: Meta'dan yeni işçi kıyımı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Meta eski adıyla Facebook, bir işten çıkarma dalgası yapmak için hazırlanıyor. Dev firma, verimlilik yılı olarak adlandırdığı 2022 sonu da dahil olmak üzere 2023 senesininde işten çıkarma gerçekleştirdi. Ek olarak bugün de işten çıkarmaların devamının olması bekleniyor.

Meta kurucusu Mark Zuckerberg, bu yılın "verimlilik yılı" olduğunu ve şirket içi birçok değişiklik olacağını geçmişte yaptığı açıklamalarda belirtti. Verimlilik yılı esasına göre ilk önce şirketteki düşük öncelikli projeler iptal edildi.

Ardından da 2022 yılının kasım ayında şirketin iş gücünün yüzde 13'üne denk gelen 11 bin kişi işten çıkarıldı. 2023 yılının mart ayında ise ikinci dalga olarak 10 bin kişiyi daha işten çıkarıldı.

PANDEMİ SONRASI İŞTEN ÇIKARMALAR HALA DEVAM EDİYOR

TechCrunch kaynaklı habere göre Meta, bugün üçüncü dalga olarak 4 bin kişiyi daha işten çıkaracak. Fakat söz konusu iddia henüz şirket tarafından doğrulanmış değil.

Öte yandan Zuckerberg, daha önce yaptığı bir açıklamada nisan ayı için yeni bir işten çıkarma olacağını paylaştı. Söz konusu işten çıkarmanın artırılmış ve sanal gerçeklik departmanından olması bekleniyor.

Meta dışında ek olarak Tesla, Amazon, Twitter, Xiaomi, Intel ve daha birçok dev şirketi de aynı dönemlerde birçok kez işten çıkarma yaptı. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Covid-19 kaynaklı pandemi oldu.

Pandemi döneminde teknolojik ürünler ve sosyal medyaya artan ilgi sonrası binlerce kişi işe alındı. Şu anda ise tüm dünya normale dönerken iş gücü fazlası meydana geldi. Firmalar da artık gelen satış taleplerine orantılı olarak eleman çalıştırıyor.

Bunun dışında ek olarak yapay zekanın da son dönemde yaygınlaşması nedeniyle insanların iş gücü hafifledi. Bu nedenle de yine iş gücünde fazlası oluştu. İşten çıkarmalarda ise artış yaşandı. Diğer şirketler için ise şimdilik toplu işten çıkarma hareketi gelmedi. Fakat yapay zekanın gelişmesiyle birlikte ilerleyen dönemlerde bunun sık sık tekrar edilmesi muhtemel görünüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...